Bodrum’da hayvanlara şiddet

Bodrum’da hayvanlara şiddet
Geçtiğimiz günlerde av tüfeği ile vuralan ve zehirli etle telef edilen köpeklerin ardından yine Bitez Mahallesinde bir kedi  telef edildi.Bodrum’da av...

Geçtiğimiz günlerde av tüfeği ile vuralan ve zehirli etle telef edilen köpeklerin ardından yine Bitez Mahallesinde bir kedi  telef edildi.

Bodrum’da av tüfeğiyle vurulan ‘Beyaz’ ve ‘Uyanık’ adlı iki sokak köpeği, belediye veterinerlerinin yoğun çabasının ardından hayata tutunarak, vücutlarındaki onlarca saçmaya karşın ayağa kalktı.

Bodrum’a bağlı Bitez  Mahallesi’nde 6 gün önce ‘Beyaz’ isimli dişi sokak köpeği boynundan ve göğsünden vurulmuş başka bir köpek ise zehirli et ile telef edilmişti. Mumcular Mahallesi’nde ise çevre sakinlerinin ‘Uyanık’ ismiyle çağırdığı sokak köpeği dün kalçasından av tüfeği ile vurularak ağır yaralanmıştı. Beyaz ve Uyanık veterinerler sayesinde hayata tutunurken yine Bitez’de mahallenin maskotu haline gelen ‘Sego’ isimli kedi zehirli et ile telef edildi.

Hayvanlara uygulanan şiddet ile ilgili olarak Mahalle halkı tepkilerini dile Getirirken “Artık lütfen köpekleri, sokak hayvanlarını zehirlemeyelim, ateş etmeyelim. Bu vahşete bir son verelim. Biz veterinerler yaşatmak için mücadele ederken, bazıları sevgiden başka bir şey bilmeyen bu hayvanlara ne yazık ki akla hayale gelmeyecek şiddet uygulayabiliyor. Bu iki köpeğimizi de güçlükle hayata döndürebildik, yaşadıkları psikolojik travmayı ise uzun süre üzerlerinden atamayabilirler.” İfadelerini kullandılar.

Bu haber toplam 619 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.