BODRUM'DA SEL FELAKETİ

BODRUM'DA SEL FELAKETİ
MUSTAFA İNCİ Muğla’nın Bodrum ilçesinde aşırı yağmurla meydana gelen sel felaketinde Cevat Şakir Caddesi, Üçkuyular Caddesi ve Dere Sokak'ta park halinde bulunan otomabiller denize sürüklendi. Bodrum’un Torba mevkiinde balık...

MUSTAFA İNCİ Muğla’nın Bodrum ilçesinde aşırı yağmurla meydana gelen sel felaketinde Cevat Şakir Caddesi, Üçkuyular Caddesi ve Dere Sokak'ta park halinde bulunan otomabiller denize sürüklendi. Bodrum’un Torba mevkiinde balık tutmakta olan Recep Koç ve Cemile Demirtaş aşırı yağıştan korunmak için araçlarına bindikleri sırada gelen sel sularıyla birlikte denize sürüklendi. Bodrum’da cadde ve sokaklar kullanılamaz hale geldi.

24 saatte 200 kilogram yağış

Bodrum'da önceki gün sabah saatlerinde başlayan ve gece boyu etkisini sürdüren şiddetli yağmur sele neden oldu. Bodrum’da asfaltlar patladı. Elektrik direkleri devrildi. Su şebekeleri patladı. Çok sayıda otomobil ve motosiklet denize sürüklendi. son 24 saatte metrekareye 200 kilogram yağışın düştüğü öğrenildi. Neyzen Tevfik, Atatürk, Artemis, Mümtaz Ataman, Üçkuyular, Cevat Şakir caddeleri ve birçok mahalle sular altında kaldı. Birçok aracın sel sularına kapılarak sürüklendiği ve asfaltların patladığı görüldü. Çok sayıda ev ve iş yerinin sular altında kaldığı ilçede ilk bilgilere göre can kaybı yaşanmadığı öğrenildi.

Denize sürüklendiler

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Bodrum’da aşırı yağır dolayısıyla şehir merkezinde ki ve Torba’da ki dereler taştı. Aşırı yağıştan korunmak için bindikleri araçlarıyla birlikte denize sürüklenen iki balıkçı son anda kurtarıldı. Bodrum’un Torba mevkiinde balık tutmakta olan Recep Koç (39) ve Cemile Demirtaş (62) aşırı yağıştan korunmak için araçlarına bindikleri sırada gelen sel sularıyla birlikte denize sürüklendi. Kendi imkanlarıyla araçlarının üzerine çıkmayı başaran balıkçıları kurtarmak için bölgeye 2 Sahil Güvenlik botu, bir dalış timi ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan Koç ve Demirtaş, denizde başka kimsenin olmadığını söyledi. Büyük maddi hasarın meydana geldiği tatil beldesinde belediye ve itfaiye ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Bu haber toplam 1868 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.