BODRUM’DA TAŞINMAZLAR KÜLTÜR VARLIĞI OLARAK TESCİLLENDİ

BODRUM’DA TAŞINMAZLAR KÜLTÜR VARLIĞI OLARAK TESCİLLENDİ
BERİTAN YÜCEL--Muğla Kültür Koruma Bölge Kurulu kararına göre, Bodrum Mumcular Mahallesinde sit alanı dışındaki sarnıç, kuyu, sivil mimarlık örneği yapılar kültür varlığı olarak tescillendi. Buna göre, söz konusu bölgede...

BERİTAN YÜCEL--Muğla Kültür Koruma Bölge Kurulu kararına göre, Bodrum Mumcular Mahallesinde sit alanı dışındaki sarnıç, kuyu, sivil mimarlık örneği yapılar kültür varlığı olarak tescillendi. Buna göre, söz konusu bölgede imar planı revizyonu hazırlanmasına yönelik çalışmalarda, her türlü inşai ve fiziki uygulamalarda kuruldan izin alınması gerektiğine karar verildi.

Resmi Gazete’nin 23 Eylül’deki sayısında yayımlanan Muğla Kültür Koruma Bölge Kurulu kararına göre, Bodrum Mumcular Mahallesinde sit alanı dışındaki alanlarda İmar Planı Uygulaması hazırlanmasına yönelik kurumların raporları incelendi görüşüldü. Söz konusu bölgede yapılan değerlendirmeler sonucunda, 8 adet sivil mimarlık örneği yapının, 2 adet sarnıç, 7 adet kuyu ve 1 adet mezarlığın korunması gerekli kültür varlığı olarak tescillendi. Buna göre, 8 sivil mimarlık örneği yapının 2’nci grup, 2 sarnıç ve 7 kuyu 1’inci grup olarak belirlendi. Taşınmazlar ve bölgedeki korunma alanlarının yapılacak imar planlarına işlenerek kuruma iletilmesine karar verildi. Her türlü inşai ve fiziki uygulamalar öncesi kurumdan izin alınması istendi.

Söz konusu kararda şu ifadelere yer verildi:  “Muğla İli, Bodrum İlçesi, Mumcular Mahallesinde, sit alanı dışında, 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu hazırlanmasına yönelik planlama çalışmasına ilişkin 2863 sayılı Yasa kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda; kararımız eki listede yer alan 8 adet sivil mimarlık örneği yapının, 2 adet sarnıç, 7 adet kuyu ve 1 adet mezarlığın 2863 sayılı Yasa'nın 6. Maddesi kapsamında korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescillenmesine, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun 05.11.1999 tarih ve 660 sayılı ilke kararı doğrultusunda sivil mimarlık örneği 8 adet yapının yapı grubunun II. grup; 2 adet sarnıç, 7 adet kuyunun yapı grubunun I. grup olarak belirlenmesine,

Kararımız eki kadastral haritalarda işaretlendiği şekliyle korunma alanının 2863 sayılı Yasa'nın 8. maddesi doğrultusunda uygun bulunduğuna, 8 adet sivil mimarlık örneği yapı ile 2 adet sarnıç, 7 adet kuyu, 1 adet mezarlık alanı ve korunma alanlarının yapılacak olan imar planlarına işlenerek Kurulumuza iletilmesine, korunma alanlarında yapılacak her türlü inşai ve fiziki uygulamalar öncesi Kurulumuzdan izin alınmasına karar verildi.”

Bu haber toplam 957 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.