Bodrumlu Öğrenciler  “Meraklı Çocuk Bilim ve Sanat Tırı” İle Buluştu

Bodrumlu Öğrenciler  “Meraklı Çocuk Bilim ve Sanat Tırı” İle Buluştu
Bodrum Belediyesi, Bodrum’da yaşayan çocuklara bilim ve sanat eğitimi için yollara çıktı. Meraklı Çocuk Bilim ve Sanat Tırı’nı bugünkü durağında...

Bodrum Belediyesi, Bodrum’da yaşayan çocuklara bilim ve sanat eğitimi için yollara çıktı. Meraklı Çocuk Bilim ve Sanat Tırı’nı bugünkü durağında ziyaret eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,“Kendi kültürüne, tarihine sahip çıkan bilim ve sanat ve kültürle yoğrulmuş çocuklar yetişmesine destek olacağız.” dedi.

Bodrum’da yaşayan çocuklar için yeni projeleri hayata geçiren Bodrum Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Meraklı Çocuk Bilim ve Sanat TIR’ı Projesini başlattı. Yarımadanın farklı mahallelerinde yaşayan miniklere, bilim ve sanat eğitiminde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla hazırlanan Meraklı Çocuk Bilim Sanat TIR’ı, 10 günde 10 noktaya ulaşarak binlerce öğrenciyi ağırlayacak.

6 Ocak 2020 Pazartesi günü Turgutreis Zeyyad Mandalinci İlkokulu’nda ilk molasını veren daha sonra Amiral Turgutreis İlkokulu ve Ortaokuluna konuk olan Meraklı Çocuk Bilim Sanat TIR’ı bugün ise Yalıkavak Gökçebel Profilo Marina İlkokulu ve Ortaokulu’nda öğrenciler ile buluştu. 2 günde yaklaşık 1500 öğrencinin bilim ve sanatla buluştuğu okullarda TIR’a ilgi büyük oldu.

Profilo Marina İlkokulu bahçesine getirilen TIR’ın konukları arasında, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcıları Emel Çakaloğlu, Tayfun Yılmaz ve Hüseyin Tutkun ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz da vardı.

Meraklı Çocuk Bilim ve Sanat TIR’ı hakkında bilgiler aldıktan sonra materyalleri yakından inceleyen Kaymakam Yılmaz ve Başkan Aras öğrencilere kitap hediye etti.

Öğrencileri ilmin ve bilimin ışığında geleceğe hazırlamanın önemine vurgu yapan Kaymakam Bekir Yılmaz;“Böyle bir bilim TIR’ını öğrencilerimizin ayağına kadar getiren başta belediye Başkanımız Ahmet Aras’a ve ekibine teşekkür ediyorum. Günümüzde söz sahibi ülkeler teknoloji üreten ülkeler ve artık endüstri 4.0’dan bahsedilen bir dönemdeyiz. Teknoloji üretmek için AR-GE, inovasyon çalışmalarına yönelmek bizim için çok önemli. O yüzden çocuklarımızın kafasında bir farkındalık uyandırmak adına bu TIR’ın ilçemizde olması ve özellikle kırsal kesimdeki çocuklarımıza kadar ulaşacak olması çok değerli.” İfadelerini kullandı.

Yerel yönetimler ile kamu kurum ve kuruluşlarının ortak bir projesi olmasından dolayı bu çalışmayı çok benimsediğini belirterek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Özellikle kendi kültürüne, tarihine sahip çıkan bilim, sanat ve kültür ile yoğrulmuş çocuklar yetişmesine destek olacağız. Bu şekilde kendi yerel değerlerimize sahip çıkarak ilerleyeceğiz. Bu TIR’ın mobil olması her yere ulaşılabilir olması çok önemli. Bu attığımız küçük bir adımdır asıl budan sonra çok daha büyük projeleri hep birlikte omuz omuza çocuklarımızın geleceği için hayata geçireceğiz.” dedi.

Bu haber toplam 500 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.