Bodrumspor, Ziraat Türkiye Kupasında Muğlaspor'u Penaltılarda Eledi

Bodrumspor, Ziraat Türkiye Kupasında Muğlaspor'u Penaltılarda Eledi
Ziraat Türkiye Kupası 1. Tur maçında B.B. Bodrumspor, Muğlaspor’u penaltılarda 4-3 yenerek turu geçen ekip oldu.Bodrum İlçe Stadı’nda 15:30’da başlayan...

Ziraat Türkiye Kupası 1. Tur maçında B.B. Bodrumspor, Muğlaspor’u penaltılarda 4-3 yenerek turu geçen ekip oldu.

Bodrum İlçe Stadı’nda 15:30’da başlayan karşılaşmaya Bodrumlu futbolseverler yoğun ilgi gösterirken, Muğla’dan da yaklaşık 50 kadar Muğlaspor taraftarı gelerek takımlarına destek oldular. Karşılaşma öncesi hem yönetim bazında, hem de taraftarlar arasında dostluk rüzgarları esti. B.B. Bodrumspor kulüp başkanı Rıza Karakaya Muğlaspor kulüp başkanı Haluk Beyimoğlu’na çiçek vererek başarılar diledi. Aynı şekilde B.B. Bodrumspor taraftar grubu Asi Tayfa üyeleri de Muğlaspor taraftarlarına çiçek verirken, maç öncesi B.B. Bodrumspor takım kaptanı Agah Oktay Yılmaz’da Muğlaspor kaptanı Ozan Özkan’a çiçek verdi.

Dostluk rüzgarları arasında başlayan karşılaşmada sıcak hava dolayısıyla futbolcular zor anlar yaşarken, ilk 20 dakika boyunca her iki takımda tehlikeli pozisyona giremedi. Dakikalar 22’yi gösterdiğinde B.B. Bodrumspor atağında Erhan’ın sol kanattan açtığı ortada Celal Dumanlı topu göğsü ile yumuşatıp güzel bir rövaşata vuruş gerçekleştirdi. Ancak top kale direği üzerinden az farkla auta çıktı.

Dakikalar 26’yı gösterdiğinde yine B.B. Bodrumspor atağında, sol kanattan topu alarak ceza sahasına giren Mehmet Bağlı topu güzel bir vuruşla kalecinin çaprazına bıraktı ancak kaleciyide geçen top kale direğinin yanından auta çıktı.

İlk yarının kalan dakikalarında her iki takımda gol bulamayınca ilk 45 dakika golsüz beraberlik ile sonuçlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da etkili oynayan ekip B.B. Bodrumspor oldu. Dakikalar 59’u gösterdiğinde gelişen B.B. Bodrumspor atağında sol kanattan Cüneyt’in açtığı ortada Celal güzel bir kafa vuruşu gerçekleştirdi ancak, defansa çarpan top üst kale direğine de çarparak kornere çıktı. B.B. Bodrumspor ikinci yarının kalan dakikalarında da bir çok pozisyona girdi ancak aradığı golü bulamadı. Karşılaşmanın hakemi karşılaşmaya 4 dakika uzatma verirken, bu dakikalarda da her iki takımda gol bulamayınca 90 dakika golsüz beraberlikle sonuçlandı.

Uzatma dakikalarına da iyi başlayan ekip B.B. Bodrumspor olurken, uzatmaların başında üst üste iki korner kullanan B.B. Bodrumspor Muğlaspor kalesinde üst üste pozisyonlara girdi. İlk uzatma devresinin 102. Dakikasında Muğlaspor atağında top ağlarla buluştu ancak karşılaşmanın hakemi topa elle müdahale olduğu gerekçesiyle golü geçerli saymadı. Uzatma dakikalarının kalanında da her iki takımda gol bulamayınca maç penaltılara uzadı.

Penaltı atışları öncesi Bodrum Şehir Stadı’nda büyük bir heyecan yaşanırken, ilk penaltı vuruşunu konuk ekip Muğlaspor Onur ile gole çevirdi. B.B. Bodrumspor’un ilk penaltı atışını ise Mümin Aysever gole çevirdi. 2. Penaltı atışlarında Muğlasporlu Gökhan topu ağlarla buluştururken, B.B. Bodrumsporlu Agah’ın vuruşu direkten geri döndü. 3. Penaltılarda ise Muğlasporlu Emre Artaş’ın vuruşunda topu kaleci Metehan kurtarırken, B.B. Bodrumsporlu Harun topu ağlarla buluşturdu. 4. Penaltılarda Muğlasporlu Yasin’in vuruşunu yine kaleci Metehan kurtarırken, B.B. Bodrumspor’da Emrah Kaya topu ağlarla buluşturdu. 5. Penaltılarda Muğlasporlu Keram topu ağlarla buluştururken, B.B. Bodrumspor’da Enes’in vuruşunu kaleci Hasan kurtardı. 6. Penaltılarda Muğlasporlu Sülayman penaltı vuruşunu auta gönderiken, B.B. Bodrumsporlu Tufan Zahid topu ağlarla buluşturdu ve B.B. Bodrumspor turu geçen ekip oldu.

Penaltı atışları sonrası turu atlayan B.B. Bodrumsporlu futbolcular ve taraftarlar büyük sevinç yaşarken, özellikle 2 penaltıyı kurtaran Metehan taraftarların sevgi gösterisiyle karşılaştı. Soyunma odasına giden futbolcular ve yöneticiler galibiyeti hep birlikte kutlayarak selfie çektiler.

B.B. Bodrumspor kupa maçının ardından Cumartesi günü Antalya deplasmanında Kemer 2003 ile karşılaşacak.

Bu haber toplam 849 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.