BODTO HİNDİSTAN İLE İŞ GELİŞTİRME ÜZERİNE ÇALIŞIYOR

BODTO HİNDİSTAN İLE İŞ GELİŞTİRME ÜZERİNE ÇALIŞIYOR
Bodrum Ticaret Odası (BODTO), uluslararası ilişkiler çalışmaları kapsamında Hindistan İş Grubu (IBG) ve Hindistan Uluslararası Ticaret Odası (ICIB) ile birlikte turizm ve ticaret konulu bir online toplantı organize etti.Toplantıya,...

Bodrum Ticaret Odası (BODTO), uluslararası ilişkiler çalışmaları kapsamında Hindistan İş Grubu (IBG) ve Hindistan Uluslararası Ticaret Odası (ICIB) ile birlikte turizm ve ticaret konulu bir online toplantı organize etti.

Toplantıya, Mumbai Türkiye Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi Hüseyin Aydın, Türkiye Cumhuriyeti Yeni Delhi Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Deniz Ersöz, IBG Yönetim Kurulu Başkanı Vikash Mittersain, ICIB Başkanı Manpreet Singh, Başkan Yardımcısı Tinku Rajeev Gupta, BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ayaz, Yönetim Kurulu Üyesi Arif Ceylan Satı, Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Yiğit Girgin ve iki ülkenin Oda üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan IBG Başkanı Mittersain, Türkiye ile ilişkileri güçlendirmek adına düzenlenen toplantıların önemine dikkat çekerek Ticaret Odalarının buna aracı olmasının çok anlamlı olduğunu ifade etti. 2022 yılının ilk toplantısını Türkiye ile yaptıklarını açıklayan Mittersain, “Hindistan-Türkiye arasındaki ticari hareketliliği arttırmak için burada bir fuar düzenleyebiliriz ve IBG olarak bunu desteklemekten ötürü mutluluk duyarız.” dedi. Türk ürünlerinin Hindistan’da daha fazla tanıtılması gerektiğine işaret eden IBG Başkanı bu gelişmenin fuarlar aracılığı ile sağlanabileceğine vurgu yaptı.

Mumbai Türkiye Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi Hüseyin Aydın bölgedeki ticaret fırsatlarını anlattığı konuşmasında iki ülke arasında ticari hareketliliği sağlayan ürünlere dikkat çekti. Hintlilerin farklı deneyimler yaşamak üzere Türkiye’ye tekrar tekrar gelmek istediğini söyleyen Aydın, turizm ve ticaretin ilerlemesi için çalıştıklarını belirtti. Kültür ve Turizm Müşaviri Deniz Ersöz ise toplantıyı organize eden Ticaret Odalarına teşekkür ederken, Covid-19 salgınının turizme etkilerini değerlendirdi.  “Düşen turist sayılarını yeniden arttırmayı hedefliyoruz.” diyen Ersöz, Türkiye’nin yürüttüğü Güvenli Hizmet Sertifikasyonuna dikkat çekti.

“BÖLGEMİZ VE ÜYELERİMİZDE TÜM YETERLİLİK MEVCUTTUR”

BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ayaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Arif Ceylan Satı BODTO’nun tanıtımını yaparak Bodrum’daki turizm olanaklarını anlatan sunumlar gerçekleştirdiler. “Bodrum’da Hint düğünlerinin operasyonu için bölgemiz ve üyelerimizde tüm yeterlilik mevcuttur.” diyen BODTO heyeti bu konuda girişimlerinin devam edeceğini açıkladı.

Toplantının devamında BODER Genel Sekreteri Yiğit Girgin dernek hakkında kısa bilgi vererek Bodrum’un sadece yaz sezonunda değil bahar sezonlarında da etkinlikler için uygun olduğunu vurguladı. Toplantı BODTO, IBG ve ICIC üyelerinin karşılıklı görüşmeleri ile devam etti.

Toplantının ardından açıklama yapan BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, uluslararası çapta Odaya gelen taleplerin değerlendirilerek BODTO üyelerine meslek dallarına göre bildirileceğinin altını çizdi. “Odamız bu doğrultuda üyelere ticari açılımları için itici bir güç olmayı hedefliyor.” diyen Kocadon, 2022 hedefleri arasında dijitalleşme ile birlikte uluslararası girişimcilik geldiğini açıkladı. Üyelerin pandemi ve ekonomik dalgalanmalar nedeniyle önünü görmekte zorlandığını ancak aynı zamanda büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Kocadon bu potansiyeli açığa çıkarmak gerektiğini söyledi.

Bu haber toplam 248 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.