BODTO YÖNETİM KURULU MAHMUT KOCADON: “COVİD KAOSU İÇİNDE, YANGINLA MÜCADELE VERİLDİ”

BODTO YÖNETİM KURULU MAHMUT KOCADON: “COVİD KAOSU İÇİNDE, YANGINLA MÜCADELE VERİLDİ”
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrumlu sivil toplum kuruluşları ve turizmcilerle yangınların sektöre olan etkileri hakkında konuştu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yangınlardan dolayı sektörün etkilenmemesi...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrumlu sivil toplum kuruluşları ve turizmcilerle yangınların sektöre olan etkileri hakkında konuştu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yangınlardan dolayı sektörün etkilenmemesi için çağrıda bulundu. Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Yönetim Kurulu Mahmut Kocadon ise Bodrum’un çok ciddi bir sınavı başarıyla atlattığını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrumlu sivil toplum kuruluşları ve turizmcilerle bir araya geldi. Toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kuru Başkanı Mahmut S. Kocadon, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, Denizciler Derneği, TÜRSAB Bodrum Yöre Temsil Kurulu ve Bodrum Otelciler Derneği temsilcileri katıldı.

Toplantının ana gündemi geçtiğimiz hafta yaşanan yangınlar ve sektöre olan etkileri oldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada; “Bir süredir özellikle kıyı kentlerde yangınla ilgili büyük bir mücadele yaşandı. Dün itibariyle Bodrum, Marmaris, Antalya bölgelerinde yangın söndürüldü. Bu bağlamda emeği geçen bakanlıklarımıza özveriyle söndürme çalışmalarına katılan halkımıza ve emeği geçen kurumlarımıza şükranlarımız sunmak istiyorum. Bundan sonra hızlı bir şekilde bölgedeki hasarların telafisi ve doğanın tekrar kazanımı ile ilgili çalışmalara hızlı bir şekilde başladık. Hızlı bir şekilde de sonuçlandıracağız. Bölgede yaptığımız toplantılar çerçevesinde bugün Bodrum’da ticaret odaları, STK’lar ve yerel yönetimlerin katılımıyla bölgenin acil ihtiyaçları ve sorunları ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdik. Bölgenin halkımızdan ricası bölgeye gelip tekrar yemek yemeye başlamaları. Bölgeye yapabileceğimiz en büyük yardım, normalleşme sürecine katkı sağlamak. Sönmüş olan yangından sonra hızlı bir şekilde normal düzene geçilmesi. Bu bağlamla ilgili bölge bütün hazırlıklarını tamamladı ve hayat hızlı bir şekilde normalleşme şeklinde burada devam ediyor ”diyerek yangınlardan dolayı sektörün etkilenmemesi için çağrıda bulundu.

“BODRUM YENİDEN TURİZM SEZONUNA KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR”

Toplantıda konuşan BODTO Yönetim Kurulu Mahmut S. Kocadon ise; Bodrum’un çok ciddi bir sınavı başarıyla atlattığını belirterek, “Gerçekten Bodrum ciddi bir sınav verdi. Yaşadığımız Covid kaosu içinde, daha önce hiç yaşamadığımız büyük bir yangınla mücadele verildi. Bodrum halkı başta olmak üzere kendini Bodrumlu hisseden herkes canla başla çalıştı. Gönlünü ortaya koydu. Yangına müdahale konusunda canını dişine taktı. Katkı veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu süreçte yangından zarar gören işletmelerimiz, vatandaşlarımız, canlılarımız ve doğamızla yaralarımızı saracağız. Gün birlikte olup, beraber yeniden ayağa kalkma günüdür. Artık Bodrum yeniden turizm sezonuna kaldığı yerden devam ediyor. Bodrum her zaman güvenli ve mutluluk vermeye de devam ediyor” diyerek Bodrum’un doğru anlatılmasının önemini belirterek tüm Bodrum severleri Bodrum’a davet etti. Toplantı yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Bu haber toplam 274 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.