BOĞA GÜREŞİ TEPKİSİ

BOĞA GÜREŞİ TEPKİSİ
MİKAİL ZEYBEK---Turizm cennetinde yaşanan yangın felaketinde birçok hayvan ve yaşam alanları kül oldu. Hal böyleyken 22 Ağustos’ta Milas’ta boğa güreşi düzenlenmesi ve gelirlerin yöre halkına dağıtılma isteği tepkiyle...

MİKAİL ZEYBEK---Turizm cennetinde yaşanan yangın felaketinde birçok hayvan ve yaşam alanları kül oldu. Hal böyleyken 22 Ağustos’ta Milas’ta boğa güreşi düzenlenmesi ve gelirlerin yöre halkına dağıtılma isteği tepkiyle karşılandı, iptal edilmesi istendi. Konuyla ilgili imza kampanyası başlatıldı, kısa sürede binlerce kişi destek verdi.

Turizm cenneti Marmaris’te 29 Temmuz’da yakın tarihin en büyük felaketi başladı. Armutalan’dan yükselen alevler, kent merkezine yayıldı, turistik mahallere sıçradı. Adeta ateş çemberinde kalan doğa harikasında, kızılçam ormanları küle döndü. Marmaris’te başlayan orman yangınından sonra, Bodrum, Milas, Köyceğiz, Seydikemer ve Fethiye’de de alevler yükselmeye başladı. Muğla’da birçok hayvan ve yaşam alanları zarar gördü. Bölgenin doğal güzelliğini taçlandıran ve yaban hayvanlarının yaşam alanı olan ormanlar küle döndü. Hal böyleyken Milas Arena’da 22 Ağustos’ta boğa güreşi etkinliği düzenlemesi ve elde edilen gelirlerin afetzedelere dağıtılma isteği tepkiyle karşılandı.

BOĞA GÜREŞİ TEPKİSİ

ETİK BULMUYORUZ

Milas’ta 22 Ağustos’ta düzenlenecek olan boğa güreşi etkinliğiyle ilgili change.org’da bir imza kampanyası başlatıldı. Kısa sürede binlerce kişi destek verdi. Yangından dolayı hayvanların ve yaşam alanlarının ciddi zararlar gördüğü belirtilen imza kampanyasında, “Muğla Milas’ta 29 Temmuz'da başlayan ve günlerce süren yangında hektarlarca orman yandı, onlarca köy ve ev yaşanmayacak duruma geldi. Ama binlerce hayvan yaşamlarını yitirdi, yani aslında bu yangından en çok hayvanlar zarar gördü. Şimdi ise Milas Belediyesi ve Milas Kaymakamlığı desteği ile maddi yaraların sarılması başlığı altında, boğa güreşleri düzenlenip elde edilen gelirin yangında evleri zarar gören köylülere verilmesi planlanıyor! Yangında bunca hayvan zarar görmüşken insanların yaralarının sarılması için hayvanların kendi iradeleri dışında dövüşmeye zorlanmasını etik bulmuyoruz! İnsan ve hayvan arasındaki bu eşitsizliği kabul etmiyor ve bir kere daha sesimizi yükseltmek istiyoruz.” ifadelerine yer verildi.

BELEDİYEMİZLE HİÇBİR İLGİSİ BULUNMAMAKTADIR

Konuyla ilgili olarak Milas Belediyesi de açıklama yaptı. Boğa güreşleriyle belediyenin bir ilgisi olmadığı belirtilen açıklama şu ifadeler yer aldı: “22 Ağustos 2021 Pazar günü düzenlenecek olan boğa güreşi etkinliğinin kurumsal olarak belediyemizle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bu haber toplam 943 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum