Bölge Müzesi’nin akıbeti merak konusu

Bölge Müzesi’nin akıbeti merak konusu
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 17 milyon liraya yapılması planlanarak inşaatına başlanan ve temeli düzenlenen törenle 16 Mart 2018...

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 17 milyon liraya yapılması planlanarak inşaatına başlanan ve temeli düzenlenen törenle 16 Mart 2018 tarihinde atılan Bölge Müzesi’nin bitiş tarihi olan 2019 yılında tamamlanması, inşaatının akıbetini merak edilir hale getirdi.

Yüzde 75’i tamamlanan müze inşaatında Büyükşehir Belediyesi, yüklenici firmanın sözleşme hükümlerini yerine getirmediği gerekçesi ile sözleşmeyi feshettiği öğrenildi.

Sinem Korkmaz

2018 tarihinde temeli atılan ve yaklaşık 17 milyon liraya mal olması beklenen Bölge Müzesi inşaatının bitiş tarihi olan 2019 yılında tamamlanamayıp, inşaatın henüz yüzde 75’inin tamamlanması, merak konusu oldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yüklenici firmanın sözleşme hükümlerini yerine getirmediği gerekçesi ile sözleşmeyi feshettiği, yüklenici firmanın ise, fesih işleminde yürütmenin durdurulması istemiyle mahkemeye başvurduğu ancak mahkemenin talebi reddettiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, 16 Mart 2018 tarihinde iş yeri teslim yapılarak inşaatına başlanan Bölge Müzesi’nin sözleşmeye göre bitiş tarihi 20 Mart 2019 olurken, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yüklenici firmaya yasal mevzuat hükümleri çerçevesinde 1’ncisi 17 Haziran 2019, 2’ncisi 14 Eylül 2019 olmak üzere iki kere süre uzatımı verildi. Ancak yetkililer tarafından firmanın söz konusu tarih itibari ile işi ‘Geçici Kabul’ aşamasına getirememiş olduğu ve imalatları durduğu tespit edildi. 24 Ekim 2019 tarihinde yazılan yazı ile yükleniciye imalat hatalarının düzeltilmesi ve işi 29 Şubat 2020 tarihine kadar ‘Geçici Kabul’ aşamasına getirmesi, aksi takdirde İdare ile yüklenici arasında imzalanan sözleşme ve şartname hükümleri gereğince sözleşmenin feshedileceği bildirildi. Yazılan yazının ardından yüklenici firma taahhüdünü yerine getirmediği gerekçesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi 27 Mart 2020 tarihinde sözleşmeyi feshederek, fesih bildirgesi adı geçen firmaya gönderdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden alınan bilgiye göre, söz konusu yapım işi ile ilgili olarak gerekli proje ve maliyet çalışmaları tamamlandıktan sonra ikmal ihalesi ile yatırım tamamlanacak.

PROJE HARCAMALARI

Toplam yatırım bedeli 16 milyon 846 bin 860 TL artı KDV olarak belirlenen Bölge Müzesi için bugüne kadar, 17 milyon 268 bin 27 TL harcama yapıldı.

Bu haber toplam 732 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.