Boyacı Misafirlerini “Pastanede” Ağırladı

Boyacı Misafirlerini “Pastanede” Ağırladı
Neval ÇOLAK- 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Muğla’da faaliyet gösteren Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi, Muğla Engelliler Derneği...

Neval ÇOLAK- 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Muğla’da faaliyet gösteren Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi, Muğla Engelliler Derneği ve Muğla Zihinsel Engelli Derneği ortak karar alarak ziyaretleri derneklerinde kabul etti.

Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Engelli Derneği ve Zihinsel Engelli Derneği ziyaretleri derneklerinde kabul ederken Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şube Başkanı Pınar Boyacı ve yönetimi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle ziyaretleri Muğla’nın Menteşe ilçesindeki Özlem Pastanesi'nde kabul etti.

Muğla’da faaliyet gösteren Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi; “Görme, işitme ve konuşma, bedensel, zihinsel ve kronik hastalıklarından dolayı engelli olan tüm engelli kitlesini hedef almaktadır. Bunun dışında engellilerin yakınları, ilgili kurumlar ve toplumun geneli, bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmaları açısından geniş bir hedef kitleyi oluşturmaktadır. Eğitim Çalışmaları, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları, farkındalık oluşturma çalışmaları, destek hizmetleri ve uluslararası çalışmalarda faaliyet göstermektedir. Yaptığı faaliyetlerle engelliler tarafından büyük beğeni toplamaktadır.”

Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi Başkanı Pınar Boyacı ve yönetimi daha önce Valilik'ten pastanenin yakınındaki ofisin tahsisini talep etmişti. Ancak o yer bir başka derneğe uygun görülmüştü. Muğla’da faaliyet gösteren, Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi’nin tabelası ve ofisi bulunmamaktadır.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Başkan Boyacı misafirlerini bir pastanede ağırlamasına ilişkin yaptığı açıklamada; “Zamanın birinde ben de yakın bir yerden kendime, şubeme bir yer istemiştim. Dilekçemi ve gerekli belgelerimi hazırlayarak valiliğe talebimi sunmuştum. Başka bir derneğe verildi. O dernek başkanı da bir gün bir açıklama yaparak ayakaltında bir yer olduğunu söylemişti. İnsanların, ayakaltında oldukları için onlara ulaştığını ifade etmişti. Bende ayakaltında gerçekten insanların bize ulaşması çok kolay diye Özlem Pastanesi’ni tercih ettim.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 852 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.