Boyu kadar balık yakaladı

Boyu kadar balık yakaladı
Muğla Milas’ta denize açılan balıkçının ağına 22 kilogram 500 gramlık kaya levreği takıldı. Boyu bir buçuk metreyi aşan balık, kilosu 40 liradan satışa çıkarıldı.Volkan YıldızMuğla’nın Milas ilçesinde antik dönemden...

Muğla Milas’ta denize açılan balıkçının ağına 22 kilogram 500 gramlık kaya levreği takıldı. Boyu bir buçuk metreyi aşan balık, kilosu 40 liradan satışa çıkarıldı.

Volkan Yıldız

Muğla’nın Milas ilçesinde antik dönemden bu güne “balıkçı kenti” unvanını koruyan Kıyıkışlacık’ta bir balıkçı, bir buçuk metrenin üzerinde 22 kilogram 500 gram ağırlığında balık yakaladı. Satışa çıkarılan balık, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Boyu kadar balık yakaladı

Kıyıkışlacık’ta yaşayan balıkçı Ahmet Pala, her zaman ki gibi balık avlamak için denize açıldı ve uygun merada ağını denize bıraktı. Bir süre sonra ağını toplamaya başlayan balıkçı, ağın normalden daha ağır olduğunu fark etti. Ağırlaşan ağı sabırla tekneye çeken balıkçı, ağa takılan bir buçuk metrenin üzerindeki kaya levreğini görünce büyük bir şaşkınlık yaşadı.

KUZU FİYATINA KAYA LEVREĞİ

Kıyıya çıkarıldıktan sonra tartılan balık, tam 22 buçuk kilogram geldi. Balık tezgâhında sergilenerek kilosu 40 liradan satışa çıkarılan kaya levreği, balıkçıya gelenlerden yoğun ilgi gördü.

Dev kaya levreğini yakalamanın mutluluğunu yaşayan balıkçı Ahmet Pala, “İlk defa böyle büyük bir balık yakaladım. Genellikle kaya levreği 5-10 kilogram arasında gelir. Tuttuğum balık 22,5 kilogram” diye konuştu.

Bu haber toplam 969 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.