Bozan: “Mavi ekonominin başkenti Milas”

Bozan: “Mavi ekonominin başkenti Milas”
Uluslararası Milas Balık Festivali ve Çocuk Oyunları Şenliği kapsamında “Milas’tan dünyaya balığın yolculuğu” isimli panel düzenlendi. Panelde...

Uluslararası Milas Balık Festivali ve Çocuk Oyunları Şenliği kapsamında “Milas’tan dünyaya balığın yolculuğu” isimli panel düzenlendi.

Panelde Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Muğla Kültür Balıkçıları Derneği Başkanı İhsan Bozan, Milas’ın mavi ekonomideki büyük rolüne dikkat çekti.

Milas Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleşen Uluslararası Milas Balık Festivali ve Çocuk Oyunları Şenliği kapsamında “Milas’tan dünyaya balığın yolculuğu” isimli panel gerçekleştirildi.

Panele; Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fırat Erkal, Muğla Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Cengiz Özdemir, Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan, Milas Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Coşkun, Milas Jandarma Komutanı Vekili Süleyman Bahadır İyilikci, Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Muğla Kültür Balıkçıları Derneği Başkanı İhsan Bozan, panelistler ve vatandaşlar katıldı.

“Milas’tan dünyaya balığın yolculuğu” isimli panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Panelin açılış konuşmasını, Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fırat Erkal gerçekleştirdi.

Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fırat Erkal, panelin açılış konuşmasında şunları kaydetti: “Uluslararası Milas Balık Festivali ve Çocuk Oyunları Şenliği’nde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Panelde, sözü uzmanlara bırakmak istiyorum. Milas’ın ve Muğla’nın isim kalitesi, yapılan festivalle birlikte yükseldi. Kurum olarak bu tür festivallere her zaman sonsuz destek sunacağız.”

Erkal’ın açılış konuşmasının ardından panele geçildi.

Düzenlenen panelde; Prof. Dr. Önder Yıldırım “Türkiye ve dünya su ürünleri üretimi ve ekonomisi”, Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Muğla Kültür Balıkçıları Derneği Başkanı İhsan Bozan “Özel sektör bakışı ile su ürünleri sektörü”, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Vekili Dr. Altuğ Atalay “Kamu bakışı ile su ürünleri sektörü”, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Prof. Dr. Şükran Çaklı “Balığın insan beslenmesi ve sağlık açısından önemi”, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Doç. Dr. Ali Günlü “Su ürünleri tüketimi artırma yolları”, Yazar ve Gastronom Süleyman Dilsiz “Türk ve dünya balık mutfağı” ve Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Prof. Dr. Taçnur Baygar “Katma ve marka değerli Türk balığı” isimli konular hakkında dinleyicilere bilgi aktardı.

Bu haber toplam 942 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.