“Bu defa bitecek mi?”

“Bu defa bitecek mi?”
Uzun süredir çalışmalarına ara verilen Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi işbirliğiyle başlatılan Menteşe Kent Meydanı ve yer altı otopark projesi çalışmalarına yeniden başlandı. Kent meydanında iş makinalarını...

Uzun süredir çalışmalarına ara verilen Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi işbirliğiyle başlatılan Menteşe Kent Meydanı ve yer altı otopark projesi çalışmalarına yeniden başlandı. Kent meydanında iş makinalarını gören bazı vatandaşlar, “Açıkçası çok merak ediyoruz bu defa bitecek mi?” dedi.

Sinem Korkmaz

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi işbirliğiyle başlatılan Menteşe Kent Meydanı ve yer altı otopark projesi yüklenici firmanın iş programının gerisinde kalması gerekçesiyle durdurulmuş ve başka bir firmaya ihale edilmişti. 2018 yılında ihaleyi alan inşaat firmasının, fazladan hak ediş almasına rağmen, işi bitiremeyerek, iflas etmesinin ardından, işin aynı firma üzerinden alt taşerona verildiği, taşeronun da Belediye tarafından kendisine temlik edilen miktarı alamadığı için borçlarını ödeyemez hale geldiği ve hakkında birçok yasal işlem başlatılmasından kaynaklı mağduriyet yaşadığı iddia edilmişti. Uzun süredir çalışmalarına ara verilen Menteşe Kent Meydanı ve yer altı otopark projesi çalışmalarına yeniden başlandı.

YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Öte yandan; 13 Ekim 2019 tarihinde işin bitirilmesi öngörülen ve yılan hikayesine dönen projenin bitirilmemesi bir çok tepkiye neden olmuştu.

Çalışmalarına yaklaşık bir yıl sonra yeniden başlanan Menteşe Kent Meydanı ve yer altı otopark Projesi’nin bitiş tarihi hakkında bilgilerini başvurduğumuz Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından tarafımıza herhangi bir dönüş yapılmazken, projenin 10 ay sonra biteceği iddia edildi.

BU DEFA BİTECEK Mİ?

Kent meydanı projesinde çalışmaların yeniden başladığını gören vatandaşlar, “2019 yılında bitecek denmişti. İnşallah yeniden çalışmalar durdurulmaz. Şehrin göbeğinde inşaat yığını görmek kimsenin hoşuna gitmiyor.  Bu proje büyükşehir tarafından 2019 yerel seçimlerde yapılacak hizmetler listesinde başköşeye oturtulmuştu. 2021 yılına geldik proje henüz tamamlanmadı. Biz Muğlalılar olarak bu projeyi umutla beklemiştik. En azından otopark sorunumuz çözülür diye fakat öyle olmadı.  Açıkçası çok merak ediyoruz bu defa bitecek mi?” dedi.

KENT MEYDANI

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi ortaklığında yapımına başlanan ve 36 Milyon 344 Bin TL’ye mal olacak olan Kent Meydanı projesinde, yeraltı otoparkı, 31’i engelli olmak üzere 593 araç kapasitesine sahip. Ayrıca peyzaj düzenlemeleri ile çağdaş bir görünüme kazanacağı bildirilen Kent Meydanı’nda 3 adet kafe ile 25 işyeri bulunacak.

Bu haber toplam 371 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.