Zübeyda Fellahoğlu

Zübeyda Fellahoğlu

“BU NASIL İTTİFAK”

“BU NASIL İTTİFAK”

Evet bu ifade sayın Behçet Saatci’nin.

Pazar günü saat 10.30’da sosyal medyaya düşen, aynı zamanda siyasi kulisleri sallayan bir ifadesi.

Cümlenin tamamı şöyle idi.

“Günaydın. Herkese iyi Pazarlar. Böyle ittifak olmaz. Bu iş düzeldi, düzeldi. Aksi takdirde şahsım Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayıdır. Biz aday olacak kapı buluruz”.

Sn.Başkan bu mesajını kamuoyuna iletirken henüz partisinden istifa etmemiştir.

Söylediklerinde haksız mıdır?

Elbetteki hayır. Haklı yönleri de çok.

Millet ittifakının özellikle Muğla siyasetinde yarattığı belirsizlik ortamı, genel merkezlerin kararsızlığı Muğla seçmeni ve her iki partinin üyeleri üzerinde moral bozukluğu, seçim öncesi motivasyonu iyice düşürmüştür.

27 Ocak Pazar günü toplanan CHP PM’sinden ilk çıkan karara göre Ali Acar Marmaris, Mehmet Kocadon Bodrum, Alim Karaca Fethiye, İbrahim Ertürk Seydikemer Belediye Başkan adayları idi.

Ancak gece yarısından sonra geri çektikleri öğrenildi.

Bu durumda Ali Acar, Mehmet Kocadon, Behçet Saatci ve hatta Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’in birlikte hareket etmeleri sürpriz olmaz.

***      ***      ***

Anlaşılıyor ki bu haftadan sonra siyaset arenası iyice karışacak.

Seçime katılacak 13 partinin 2’si (AK Parti-MHP) hariç, bir çoğu Muğla’da kendi adayını çıkartacak. Seçim takvimi gereğince 27 Ocak’ta siyasi partilerin oy pusulasındaki sıralaması kura çekimi ile belirlendi.

Buna göre 1.sırada Saadet Partisi, 2.BTP, 3.TKP, 4.Vatan Partisi, 5.BBP, 6.Hür Dava Partisi, 7.CHP, 8.AK Parti, 9.DP, 10.MHP, 11.İYİ Parti, 12.HDP, 13.DSP yer alıyor.

Son gelişmeler ışığında Muğla ve ilçelerinde AK Parti-MHP ittifakı yanında, CHP-İYİ Parti-DP-DSP adaylarını göreceğiz.31 Mart yerel seçimlerinin bol adaylı geçeceği görülüyor. Aynı zamanda sürprizler de kaçınılmaz.

Muğla seçmeni, ayağı yere basan, projeleri ile toplum karşısına çıkan, siyasi iletişim becerisi iyi olan, Muğla’nın kalkınmasına katkısı olacak adaylara yatırım yapacaktır.

Muğlalı seçmen kavga, gürültü, patırtı istemez. Seçim yarışının demokratik şartlarda, projelerin yarıştığı  bir atmosferde geçmesini, Muğla esnafının, çiftçisinin, mermer işletmecilerinin pazar sorunlarının çözümüne katkı sağlayacak adaylara ve siyasi partilere destek verecektir.

Buradan şu anlaşılmasın. Yerel yönetici Belediye Başkanı Ankara Merkezden çözülecek sorunları çözecek değil elbette.

Ancak işletmelerin pazar bulmasında sektör temsilcilerinin katkısı ile fuarlarda tanıtımı ve iş bağlantılarının sağlanması yönünde adım atabilir.

Yeni istihdam alanlarının açılmasına imkan sağlayabilir.

Bu yazı toplam 2566 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Zübeyda Fellahoğlu Arşivi
SON YAZILAR