Büfe işletmecileri kısıtlamalara tepkili

Büfe işletmecileri kısıtlamalara tepkili
Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren bazı Büfe işletmecileri yeni kısıtlamalara tepki gösterdi. 7 Kasım 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep...

Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren bazı Büfe işletmecileri yeni kısıtlamalara tepki gösterdi. 7 Kasım 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınan kararlar doğrultusunda getirilen kısıtlamalara büfe işletmecileri tepki gösterdi.

Sinem Korkmaz

7 Kasım 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınan kararlar doğrultusunda getirilen kısıtlamalara büfe işletmecileri tepki gösterdi.  Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren bazı büfe işletmecileri yeni kısıtlamalara tepki gösterirken, verilen kararın adaletsiz olduğunu savundu. Alkol satış ruhsatı bulunan işletmelerin kısıtlamalara tabi tutulup, ruhsatsız işletmelerin kısıtlama dışında tutulması büfe işletmecilerinin dikkatini çekti.

Yasakların gelecekse her büfeye eşit gelmesi gerektiğini söyleyen büfe büfe işletme sahibi Okan Kaplan, “Akyol mevkiinde büfe işletmecisiyim. Biz büfeler küçük esnaf olarak geçeriz. Bizim dükkanımızın kapasitesi, içeri girebilecek insan sayısı belli. Bu süreçte tüm önlemlerimizi alıyoruz. Geçtiğimiz aylarda gelen kısıtlamalarda büfeler yer almıyordu fakat bu kısıtlamalara biz de dahil ettiler. Ettiler ama her büfeyi etmediler. Alkol ruhsatı olan işletmeler kapanırken, olmayanlar açık kalabiliyor. İşletmelerimiz sadece alkol satmıyor. Biz mahalle esnafıyız. Mahallelimiz gelip her türlü alışverişini yapıyor burada. Kararın adaletli olduğunu düşünmüyorum. Benim müşterim akşam bir şeye ihtiyacı olduğunda Menteşe sokaklarında açık market mi arayacak? Bizim yanımızda müşterilerde mağdur oluyor. Eğer yasak gelecekse eşit gelsin kabul fakat bu şekilde olmamalı” dedi.

Bir kısıtlama gelecekse eşit gelmesi gerektiğini dile getiren büfe işletme sahibi Mustafa Güler, “öncelikle son yapılan kısıtlamalar sonrası işlerimizin düştüğü aşikar. Bu yapılan kısıtlamalarda tam olarak neyin yasaklandığını anlayabilmiş değiliz. Alkol ve sigara satan yerlerin kapalı olupta satmayan yerlerin açık olmasının bu pandemi döneminde ne gibi bir katkısı olabilir ki? Pandemi dönemine eğer faydası olacaksa tabi ki kapatmaya bile hazırız fakat büfeleri ayıra ayıra nereye varacağız? Zaten bu dönemde zor geçinirken böyle yasaklardan kapatmayı bile düşünüyoruz. Küçük esnafa sahip çıkılmadığını bir kez daha bu süreçte görmüş oluyoruz. Kendi adıma ben zaten içeri müşteri almıyorum ama içeri fazla sayıda müşteri olan marketlerle aynı statüde değerlendiriliyorum. Bu kısıtlamalar alkole mi, sigaraya mı yoksa covide karşımı yapıldı bilmiyoruz. Yeniden bir düzenleme gelmesini bekliyoruz. Kapacaksak hep beraber kapanalım. Açılacaksak hep beraber açılalım” dedi.

İsmini vermek istemeyen bir büfe işletmecisi ise, “Lütfen şu dönemde yetkililer sesimizi duysunlar. Her büfe aynı saatte kapatmıyorsa bir adaletsizlik var demektir. Buradaki marketlerin yüzde sekseni alkol sigara satıyor. Bu mantıklı neden kısıtlama getiriliyor? Biz sadece alkol satmıyoruz ki biz aynı zamanda mahalle bakkalıyız. Kapatacaklarsa herkesi kapatsınlar. Akşam saat 8 de dükkan kapatın diyorlar. Herkes devlet dairesinde çalışmıyor ki. Akşam 8’de 9’da işten çıkan insanlar var. Hem biz hem müşteriler mağdur. İnsanlar çalışırken birde evine iş arasında alışveriş mi yapacak? Lütfen bu kısıtlamaya büfeleri dahil etmesinler. Ediyorlarsa da her büfeyi etsinler. Napalım gidip ruhsat mı iptal ettirelim satış yapabilmek için? Lütfen derdimize bir çözüm bulsunlar, büfe en ihtiyaç duyulan işletmedir” dedi.

Bu haber toplam 703 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.