Buju; “Hayat Güzel, Hayallerine Uç”

Buju; “Hayat Güzel, Hayallerine Uç”
Röportaj Neval Çolak - Hayallerini değil anılarını biriktirmeye karar verdiğinden beri daha sık seyahat eden ve tüm deneyimlerini bloğunda paylaşan Burcu...

Röportaj Neval Çolak - Hayallerini değil anılarını biriktirmeye karar verdiğinden beri daha sık seyahat eden ve tüm deneyimlerini bloğunda paylaşan Burcu Bingöl, eşi ile birlikte yaptığı seyahatleri kaleme döküyor. Açıkçası bu yaşam hikâyesi ilgimizi çekti ve şuan okuduğunuz röportaj ortaya çıktı.

Bingöl, Bujuyollarda “hayat güzel, hayallerine uç” sloganıyla 20 ülke ve sayısız şehir gezdi. Aslen Sinoplu olan blog yazarımız, eşinin işi dolayısıyla 3 yıldır Muğla’da yaşamakta.  Söz uçar yazı kalır mantığıyla seyahatlerini yazıya dökme kararı alan Burcu Bingöl, nam-ı değer “Buju” ile bloğu ve seyahatleri hakkında söyleştik.

Sizi Tanıyabilir Miyiz?

Ben Burcu, aslen Sinopluyum, Ankara’da büyüdüm. Evliyim ve 3 yıldır Muğla’da yaşıyorum. Tam bir seyahat tutkunuyum. Hafta sonları Muğla ve ilçelerini, yakın illeri geziyor, yıllık izinlerde yurtdışı seyahatleri planlayıp farklı kültürler görmeyi çok seviyorum. Hayatım seyahat doğrultusunda şekilleniyor diyebilirim.

Blogunuzun Adı Bujuyollarda, Bu İsmi Nasıl Seçtiniz?

Buju liseden beri arkadaşlarımın bana sesleniş şekli. Bujuyollarda çünkü bu benim yolum, iç dünyama yaptığım yolculuğum. Hayalini kurduğum ve gerçekleşen her bir seyahat getirdi beni bugüne, buraya. Henüz gerçekleşmeyenler içinse Buju Yollarda.

Bloğunuz Nasıl Ortaya Çıktı?

İnstagram hesabımla başladığım seyahat paylaşımlarımı 1 yıl önce söz uçar yazı kalır mantığıyla bloğa taşıma kararı aldım. bujuyollarda.com eşimle birlikte hiç bir profesyonel destek almadan teknik, tasarım, içerik olarak ilmek ilmek işlediğimiz bir emeğin sonucu.

Ne Kadar Sıklıkla Blog Yazıyorsunuz?

Gezdiğimiz yerler ve seyahate dair birçok konuda içerik ürettiğim için haftada en az bir yeni yazı geliyor bloğa.

Bloğunuzda Desteklediğiniz Konular Neler?

Web sitemde yurtiçi-yurtdışı gezilecek yerler, yeme-içme, konaklama önerileri, vize-pasaport işlemleri, ucuz uçak bileti bulma, ekonomik seyahat etme gibi seyahat ipuçları gibi tamamen seyahate yönelik içerikler var.

Oldukça Başarılı Bir Blog Yazarısınız, Başarınızın Sırrı Nedir?

Öncelikle teşekkür ederim. Siteyi açtığımızda sıfırdık, birçok şeyi bilmiyorduk. Araştırdık, çalıştık, öğrendik. İnsan emeğini seviyor bir kere. Yazmayı sevmek de şart. Gerisi zaten geliyor.

Seyahat Edeceğiniz Yerleri Nasıl Belirliyorsunuz?

Ekonomik bir gezginim diyebilirim. Seyahatlerimi belirlerken önceliğim ekonomik olması oluyor. Özellikle görmek istediğim ülke ve şehirler var tabi ama bana göre dünyadaki her yer görmeye değer. Daha fazla seyahat edebilmek için de nereye ucuz bilet bulduysam oraya yönleniyorum açıkçası.

Seyahatlerinizde Size Eşlik Eden Biri Var Mı Yoksa Tek Mi Gerçekleştiriyorsunuz?

Yalnız seyahat etmeyi sevenlerden değilim. Çoğunlukla eşimle birlikte planlıyoruz gezilerimizi.

Buju; “Hayat Güzel, Hayallerine Uç”

Eşinizle Seyahat Etmenin Zorlukları Ya Da Kolaylıkları Var Mı?

Ortak zevkler çok önemli. Ben şanslıyım ki Üstün de seyahat etmeyi benim gibi çok seviyor. Eşle seyahat benim için kolaylık demek. Seyahat öncesi planlama bende, seyahatte harita, araç kullanma gibi detaylar onda oluyor. Gittiğimiz şehirlerde fazla gezecek yer olduğu ve vakit de kısıtlı olduğu için eşim Üstün baya koştur koştur gezmek istiyor. Şöyle manzaraya karşı oturup bir kahve molası verme isteğim genelde kursağımda kalıyor. Tek zorluğu bu oluyor sanırım.

Bu Güne Kadar Kaç Ülke Gezdiniz ve En Beğendiniz Yer?

20 ülke ve sayısız şehir gezmişiz. Hollanda, Giethoorn köyü masal gibi bir yer. En beğendiğim yerlerden diyebilirim.

Unutamadığınız Bir Anınız Var Mı?

İran seyahatimizde düştüm ve sağ bacak kemiğim kırıldı, İsfahanda üç gün hastanede yattım, kırık ayakla Türkiye’ye döndüm. Böyle bir anı nasıl unutulsun.

Sinop’lusunuz ve Muğla’da Yaşıyorsunuz. Sizin Gözünüzden Muğla’yı Anlatır Mısınız?

Sinop’luyum ama Ankara’da büyüdüm. İç Anadolu Kültürü ile büyümüş, köklerinde Karadeniz olan ve Ege’de yaşayan biri olarak söylemeliyim ki Türkiye’nin her yeri cennetten bir köşe gibi ama Muğla’nın yeri bende başka. Yaşamayı çok sevdiğim bu şehri hem tarih hem de doğa güzellikleriyle keşfettikçe beni kendine daha sıkı sıkıya bağlıyor. Her fırsatta Türkiye’yi ve farklı ülkeleri geziyorum ama her dönüşümüzde benim canım Muğla’m diyorum.

Son Olarak Röportajınızı Okuyan Takipçilerimize Neler Söylemek İstersiniz?

Muğlalı değilim ama tam bir Muğla sevdalısıyım. Bu güzel şehri elimden geldiğince tanıtmaya çalışıyorum. Beni sosyal medyadan @bujuyollarda kullanıcı adıyla takip ederek, bloğumu bujuyollarda.com ziyaret ederek destek verirlerse çok mutlu olurum. Çok keyifli bir röportajdı. Teşekkür ederim.

Bu haber toplam 1539 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum