Büşra Öztürk Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi Temsil Edecek

Büşra Öztürk Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi Temsil Edecek
Sevil OLUÇ- World Taekwondo Federation (WTF) tarafından düzenlenen Yıldızlar Dünya Taekwondo Şampiyonası 7-10 Ağustos 2019 tarihleri arasında Özbekistan'ın...

Sevil OLUÇ- World Taekwondo Federation (WTF) tarafından düzenlenen Yıldızlar Dünya Taekwondo Şampiyonası 7-10 Ağustos 2019 tarihleri arasında Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te yapılacak. Şampiyona’da Türkiye’yi Muğla’dan Büşra Öztürk temsil edecek.

Muğla’nın Kavaklıdere İlçesi Belediye Taekwondo Takımı sporcusu 14 yaşındaki Büşra Öztürk Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda Türkiye birincisi olarak tüm Muğla’yı gururlandırmıştı. Elde ettiği başarılar neticesinde Türk Taekwondo Yıldız Milli Takımı’nda yer alan Milli Sporcu Büşra Öztürk Dünya Şampiyonası için Milli Takım’la birlikte Özbekistan’ın başkenti Taşkent'e hareket etti. Taşkent öncesinde Milli Takım kampında 5 gün antrenman yapan Öztürk’ün antrenörü Halil Özduran’da çalışmalar boyunca Öztürk’e eşlik etti. Türkiye Şampiyonu Büşra Öztürk, 9 Ağustos Cuma günü Taşkent’te 26 ülkenin katıldığı Dünya Şampiyonası’nda 23 kişiyle karşılaşacak.

“Büşra’dan Beklentimiz Büyük”

Öztürk’ten umutlu olduğunu belirten antrenörü Halil Özduran; “Milli Takım’daki 5 günlük antrenman sürecini takip ettim. Gayet iyiydi, verimli çalıştı.Benim sporcumdan beklentim büyük. En büyük handikap benim oraya gidememem oldu. Antrenör olarak arkasına ben çıkamayacağım. Diğer teknik gruptaki arkadaşlar çıkacak. Sporcumuzu çalıştırdık. Artık Cuma gününü bekliyoruz. Büşra’dan beklentimiz büyük. En kötü ihtimalle üçüncülük bekliyoruz, en iyi ihtimalle de şampiyonluk bekliyoruz. Bunu bütün takıma söylüyoruz. Çünkü Türk Milli Takımımız’dan 20 tane sporcumuz var. 20 sporcumuzdan da beklentimiz büyük. İnşallah takım olarak şampiyonluk bekliyoruz” dedi.

“Şimdi Muğla’nın Gurur Zamanı”

Türkiye Taekwondo Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Uğur Göktaş ise, Şampiyona hakkında şuınları söyledi: “Göreve geldiğimden bugüne kadar Muğla Taekwondosu olarak katıldığımız her yarışmadan dereceyle dönmüş olmamızın haklı gururunu yaşıyorum. Büşra'mız bunu taçlandırdı. Taekwondo gibi olimpik, dünyada ve ülkemizde çok fazla sporcu sayısına sahip, her yarışmada ülkemizin gururu olan, Prof.Dr.Metin Şahin gibi Spor Bilimci bir federasyon başkanıyla, profesyonel olarak daha bilimsel ve doğru bir şekilde ilerleyen branşımız, her zaman olduğu gibi yine bizi gururlandırmak için Özbekistan/Taşkent'e hareket etti. Şimdi gurur zamanı Muğla'nın. İnanıyorum ki başarılarıyla övündüğümüz Altın Sporcumuz Büşra Öztürk bu Dünya şampiyonasında Muğlamızı layıkıyla temsil edecek ve inşallah buradan da başarıyla dönecektir. Hedefimiz; İstiklal Marşımızı Dünyaya dinletmek, Ay Yıldızımızı göndere çektirmek ve Ülkemize Altın Madalyayla dönmek olsa da, Dünya Şampiyonasında Muğlamızın mücadele ediyor olması büyük bir onurdur. Bu vesileyle, Kavaklıdere ilçemizden çıkan Büşra'yı yetiştiren ona türlü zorluklar içerisinde emek veren Antrenörü Halil Özduran'a, ailesine ve destek veren herkese can-ı gönülden teşekkür ediyorum.  Türk Taekwondo Yıldız Milli Takımımıza ve Teknik Heyetimize başarılar dilerim.”

Bu haber toplam 1745 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.