Büşra, Yine Türkiye’nin Gururu Oldu

Büşra, Yine Türkiye’nin Gururu Oldu
Ankara’da gerçekleştirilen Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonasının 5. gününde Tatamiye çıkan Kavaklıdere Belediye Spor Kulübü Taekwondo Takımı...

Ankara’da gerçekleştirilen Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonasının 5. gününde Tatamiye çıkan Kavaklıdere Belediye Spor Kulübü Taekwondo Takımı Milli sporcu Büşra Öztürk, Türkiye ikincisi oldu.

SİNEM KARAKAYA

Ankara’da gerçekleştirilen Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonasının 5. gününde Tatamiye çıkan Kavaklıdere Belediye Spor Kulübü Taekwondo Takımı Milli sporcu Büşra Öztürk, 59 Kilo Genç bayanlar kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.

Ankara Keçiören Taha Akgül Spor salonunda gerçekleşen müsabakada 131 sporcu arasından 8 maç yaparak finalde Dünya ve Avrupa ikincisi sporcuya 5.4 yenilen Büşra Öztürk,  Gençler kategorisinde ilk senesinde Türkiye ikincisi oldu.

Hedefinin Avrupa ve Dünya şampiyonu olduğunu belirten başarılı Teakwandocu Büşra Öztürk; “Haftanın 6 günü düzenli olarak Halil hocamla çalışıyoruz bu turnuvaya günde çift idman yaparak hazırlandık. Bu konuda en büyük destekçim ailem benim bu büyük başarılarımda hep yanımda oldular Halil hocam salonda ve maçta ailem ise dışarda beni çok desteklediler. Gecen sene 2019 yılında 2 defa Türkiye Taekwondo Şampiyonunu oldum. Dünya Beşincisi Dünya Başkanlık kupası üçüncüsü Avrupa Üçüncüsü oldum ve gururla Ay yıldızlı formayı önce Özbekistan'da sonrada İspanya Valansiya’da bu onuru yaşadım müthiş bir duygu. Bu senede Milli forma nasip oldu Allah'ıma bin şükür” dedi.

Sporcusu ile gurur duyduğunu belirten Büşra Öztürk’ün antrenörü Halil Özduran; “Ankara Keçiören Taha Akgül Spor salonunda 18-23 Ocak tarihlerinde yapılan ve Türkiye genelinden 700 Kulüp'den 2700 sporcunun katıldığı Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası'nın 5 gününde Tatamiye çıkan Kavaklıdere Belediye Spor Kulübü Taekwondo Takımı Milli sporcusu Büşra Öztürk, 59'kilo Genç bayanlarda 131 sporcu arasında 8 maç yaparak Finalde Dünya ve Avrupa ikincisi sporcuya 5.4 yenilerek Gençler kategorisinde ilk senesinde Türkiye İkincisi oldu.  2019 Yılında Yıldızlar Kategorisinde Dünya Beşincisi Dünya Başkanlık kupası üçüncüsü Avrupa Üçüncüsü 2 defa Türkiye Şampiyonu olan sporcumuz Büşra, 2.5 Yılda büyük bir yükseliş yaparak Milli Takım forması giyen sporcumuz yaptığı derece ile 3.5 Ocak tarihlerinde İstanbul’da yapılacak olan 7. Turkish Open Uluslararası Şampiyonada 3. kez milli formayı giyecek bu büyük başarıdan dolayı sporcumu canı gönülden kutlarım. Ayrıca büyük başarıda tribünde bize destek olan Naz Göktaş Oğuzhan Karslı hocalarımıza bu başarıda bize destek veren Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir’e Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ömer İlman’a, Muğla Taekwondo İl Temsilcimiz Uğur Göktaş hocamıza ve sporcumuzun velileri Zabit Öztürk ve Fotoş Öztürk'e çok teşekkür ederiz. Allah nice başarılara hep beraber daim etsin” dedi.

Büşra Öztürk’ün başarısını sosyal medyadan kutlayan Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Türkiye ikincisi olan Büşra Öztürk’ü tebrik ettiğini belirterek sporcunun ailesi ve antrenörüne teşekkür etti.

Bu haber toplam 1270 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.