Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün: “24 yolcu ve 3 mürettebat karantina altında”

Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün:  “24 yolcu ve 3 mürettebat karantina altında”
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce, Çin’den yayılarak, neredeyse tüm dünyaya yayılan Korono virüs ile mücadeleye yönelik 13 ilçede yapılan çalışmalar...

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce, Çin’den yayılarak, neredeyse tüm dünyaya yayılan Korono virüs ile mücadeleye yönelik 13 ilçede yapılan çalışmalar kapsamında basın açıklaması gerçekleştirildi. Başkan Gürün, Yunan adalarından Muğla'ya gelen 24 yolcu ve 3 mürettebatın önlem amacıyla karantina altına alındığını açıkladı.

Neval Çolak

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce, Çin’den yayılarak, neredeyse tüm dünyaya yayılan Korono virüs ile mücadeleye yönelik 13 ilçede yapılan çalışmalar kapsamında basın açıklaması gerçekleştirildi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Korono virüs ile ilgili 13 ilçede yaptığımız çalışmalar kapsamında otogarlar, toplu taşıma araçları, Bodrum-Datça feribot, limanlar, kültür merkezleri, ilçe belediyeleri işbirliği içerisinde hizmet binaları, gündüz bakımevleri, ödeme noktaları, huzurevi, valilik, haller, itfaiye birimleri, atıksu arıtma tesisleri, camiler, adalet sarayı olmak üzere dezenfekte edilerek, gerekli tedbirler alınmaya devam ediyor.”

Öte yandan Başkan Gürün, Yunan adalarından Muğla'ya gelen 24 yolcu ve 3 mürettebatın önlem amacıyla karantina altına alındığını da açıkladı.

Zabıtaların fırsatçılara göz açtırmamak için görevi başında olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Gürün, “Faturasını ödemeyen konut abonelerinde su kesme işini iki ay öteledik, bilgilendirme afişleri ve broşürler dağıtarak, önemli yerlere astık. Sağlık Bakanlığı onaylı en az yüzde 60 alkol bazlı dezenfektan kullanıyoruz. Tüm kültürel etkinliklerimizi iptal ederek, Yüz Yaş Evi, Kısa Mola, kültür merkezlerimiz, gündüz bakımevi hizmetlerini geçici süre durdurduk” dedi.

“TÜRK TOPLUMUNUN SALGIN KONUSUNDA BİLİNÇLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM”

Türk toplumunun salgın konusunda bilinçli olduğunu düşünmediğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, “Dünyanın yaşamakta olduğu pandemik bir hastalıktan bütün dünya etkilenmiş durumda. Türkiye’de bu hastalıkta belli bir noktaya taşındı. Hiçbir can kaybının olmaması tek sevindirici durum. Vatandaşlar kendi yaşamında alması gereken tedbirleri almıyor. Bu bizim için çok acı. Önümüzdeki günlere farklı olaylar yaşandığında bunu anlayacağız. Tabi ki tedbirli olacağız ama paniğe kapılmayacağız. Bu konuda hepimizin dikkatli olması gerekiyor. Somut olarak yaşanmış bir vakamız yok. Böyle hareket edersek burada da çok sorun yaşayabiliriz. Dikkat etmek mutlak gerekli. Ben özellikle sağlık bakanının baştan beri bilim kurulunu kurarak oluşturduğu heyetin gayretine ve süreci yönetme şeklinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu konuda bir güven oluştu. Ama maalesef umre ile ilgili geç kalındı. Şimdi eksileri değil, bundan sonra yapmamız gerekeni yapmamız lazım. Bu işin altından hep beraber kalkacağız. Ben Muğla bazında hemşerilerimizin çok daha bilinçli hareket edeceğini umuyorum. Çünkü belli bir kültüre sahip olan Muğla insanı var. Normal sabunun ne kadar hijyenik olduğunu topluma öğretmiş olduk. Gündem tamamen korono virüs oldu. Öncelikle insan hayatı diğer konular daha sonra geliyor” dedi.

“UMUYORUM MUĞLA’MIZ BUNDAN EN AZ ŞEKİLDE ETKİLENİR”

Panik yapılmaması gerektiğini fakat tedbirlerinde elden bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Gürün, sözlerine şu şekilde devam etti: “Coronavirüs bilgilendirme broşürü yaptık. İşyerlerine veriyoruz. Panik yapmayalım ama alınması gereken basit tedbirlerin hepsini alalım. Bu önlemleri herkes uygulayabilir. Zaten temizlikle ilgili vatandaşlarımız titiz davranıyorlar. Biz bu salgını en az zararla kapatabiliriz. Sıfırlama imkanı yok. Önümüzdeki günlerde hiç istemeyiz fakat bir kaç gün içinde ölüm vakaları başlayacak. Bilgim yok. Ama virütikenfeksiyonun normal seyri yok. Sıfır ölüm sadece ıssız bir adadaysanız geçerli. Bilim adamları çok büyük bir gayret içinde çalışıyorlar. Zaman zaman hekimlerle ilgili toplumda saldırılar görüyoruz. Şuanda farkediyoruz ki hekimler canlarını siper ederek her türlü hizmeti veriyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Umuyorum Muğla’mız bundan en az şekilde etkilenir" dedi.

Bu haber toplam 1701 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum