BÜYÜKŞEHİR’İN GÖZÜ VATANDAŞIN CEBİNDE Mİ?

BÜYÜKŞEHİR’İN GÖZÜ VATANDAŞIN CEBİNDE Mİ?
Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün 15 Aralık 2019’da Muğla Gazetesi ile yapmış olduğu röportaj da, “Muğla’nın acil çözüm bekleyen en önemli sorunu nedir, nasıl bir çözüm öneriniz var?” sorusuna cevabı:“Tek...

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün 15 Aralık 2019’da Muğla Gazetesi ile yapmış olduğu röportaj da, “Muğla’nın acil çözüm bekleyen en önemli sorunu nedir, nasıl bir çözüm öneriniz var?” sorusuna cevabı:

Tek yönlü yollar ve otopark sorunu var. Tek yönlü yollar bitecek. Otopark sorunu için de Muğla Kent Meydanı Projesi var. Projenin mülkiyeti bizim, fakat projeyi Büyükşehir yapıyor. İnşaat hızlanmış durumda şuan. Otopark konum itibariyle hem eski Muğla’ya hem de yeni Muğla’nın tam ortasında. Otopark sorununu bu şekilde çözeceğiz 600 araçlı bir otopark olacak çünkü.” oldu.

Bu röportaj üzerinden 15 ay geçti. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün acil çözüm bekleyen iki sorunu da daha çözülebilmiş değil, hatta tam tersi sorun daha fazla artmış bir durumda. Bahattin Gümüş tek yönlü yolları sorun bulur iken Büyükşehir Belediyesi tek yönlü yolların sayısını arttırdı. Ardından otopark sorununun çözümü için de Muğla Kent Meydanı Projesinin inşaatın hızlanmış olduğunu söyledikleri çalışmanın üzerinden neredeyse 1 buçuk yıl geçmesine rağmen hala yapılması planlanan projenin yarısına dahi gelinemedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında başlatılan ancak daha sonrasında mahkeme kararı ile durdurulan yol üstü otopark uygulaması asılan tabelalara göre yeniden başlayacak gibi duruyor. Bu uygulamanın tekrar başlamasının sebebi ne? 5 yıl içinde neler değişti? Bu uygulama insanların ekonomik olarak çöktüğü pandemi döneminde tekrar başlaması ne kadar doğru?

Menteşe ilçesi eski binaların yoğun olduğu bir ilçe ve bu binaların hemen hemen birçoğu otopark içermiyor. Bu nedenle vatandaş aracını evinin önüne koymak mecburiyetinde kalıyor. Bu mecburiyeti Muğla Büyükşehir Belediyesi fark etmiş olacak ki yol kenarlarına koydukları tabelalar öyle gösteriyor ki hem ücretli yapıyor hem de fiyatlar konusunda acımasızca davranıyor. Asılan tabelalara göre evinin önüne park etmek isteyen vatandaş günlük 73 TL, aylık 2 bin 190 TL otopark ücreti ödemek zorunda bırakılacak. Sıfır araba almak isteyen bir insan arabanın bir aylık taksitini değil de otopark ücretini düşünmesi gerekiyor.

Asgari ücretin 2 bin 825 TL 90 kuruş olduğu bir ülkede yaşarken aylık otopark ücretinin 2 bin 190 TL olması ne kadar normal? Yakın ilçelerden Menteşe ilçesinde gelen asgari ücretli bir çalışan maaşını otopark parasına mı vermeli yoksa temel ihtiyaçlarını mı karşılamalı?

O halde soruyoruz; “Büyükşehir Belediyesinin gözü vatandaşın cebinde mi?”

Bu haber toplam 457 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.