BÜYÜKŞEHİRLERDEN KAÇANLARIN ADRESİ MUĞLA

BÜYÜKŞEHİRLERDEN KAÇANLARIN ADRESİ MUĞLA
*** TÜİK, Muğla’nın tatil beldelerinde pandemi nedeniyle yaşanan nüfus artışıyla beraber konut satışında artış yaşandığını açıkladı.***Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp gazetemize yaptığı açıklamada, özellikle...

*** TÜİK, Muğla’nın tatil beldelerinde pandemi nedeniyle yaşanan nüfus artışıyla beraber konut satışında artış yaşandığını açıkladı.

***Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp gazetemize yaptığı açıklamada, özellikle Bodrum’un büyükşehirlerden kaçan vatandaşların adresi olduğunu ifade etti. Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Ziya Ercan ise, Muğla’nın sahil kesimlerine konut satışları açısından ilginin yoğun olduğunu fakat Menteşe ilçesinde ise çok fazla bir artış söz konusu olmadığını belirtti.

Beritan Yücel

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) geçtiğimiz hafta Mart ayının Muğla’daki Konut Satış İstatistiklerini yayımlamıştı. Verilen bilgilere göre Muğla’da geçen yıl Mart ayına göre konut satışları yüzde 31,2 arttı ve konut satışları Mart ayında 2 bin 005 oldu.

Öte yandan; Muğla’da ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,5 oranında azalış göstererek 432 oldu. 432 ipotekli satışın 135’i ilk satış, 297’si ikinci el satış olarak gerçekleşti.

Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Ziya Ercan, Muğla’nın sahil kesimlerine konut satışları açısından ilginin yoğun olduğunu fakat Menteşe ilçesinde çok fazla bir artış söz konusu olmadığını dile getirdi. Ziya Ercan, “Menteşe’de konut satışının sebebi Menteşe’nin 30-40 bin civarındaki öğrencinin yaşadığı bir yerleşim alanı olması. Üniversite kapalı olduğu için maalesef şuan her yer boş ama bunun tam tersi Marmaris, Fethiye, Göcek gibi sahil kentlerinde İstanbul, Ankara’dan pandemi nedeniyle kaçanlar konut sahibi olmaya başladılar. Menteşe’nin dışındaki köylerde de bu taleple karşılaşıyoruz. Menteşe’de inşaat fazla yapılmıyor çünkü imara açık arsamız fazla yok” dedi.

“BODRUM’UN NÜFUSU ÜÇE KATLANDI”

Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, Muğla’da Coronavirüs sonrası gayrimenkul yatırımlarının devam ettiğini ve bu satışların 621’i ilk satış, bin 384’ü ikinci el satış olarak gerçekleştiğini dile getirdi.

Muğla’da özellikle de satışların Bodrum’da gerçekleştiğini dile getiren Alp, “Coronavirüsle beraber ilçenin nüfusu üçe katlanmıştı. Bodrum’da yaşam artık 12 ay devam ediyor. Gelen insanlar kalıcı oldu. Çünkü Bodrum’da yaşamayı çok sevdiler. Sadece yerli yatırımcı değil, aynı zamanda yabancılar da büyük ilgi gösteriyor” dedi.

“DOĞAL GAZ ETKİLEDİ”

Şule Alp, Bodrum’daki gayrimenkul yatırımlarının artmasının bir diğer nedeninin ise ilçeye gelen doğalgaz müjdesi olduğunu söyledi. Bodrum’un uzun zamandır doğalgazın gelmesini beklediğini aktaran Alp, “Özellikle pandemi döneminde nüfusun üçe katlandığı ilçede ısınma amaçlı elektrik talebi zirve yapmış ve enerji krizi oluşmuştu. Doğalgazla beraber yeni gayrimenkul projeleri de artacak.  Ayrıca bireysel yatırımlarda da talebin yükselmesini bekliyoruz. Özellikle doğalgazın ilk geldiği mahallelerde ev fiyatları artacak” diye konuştu.

Coronavirüs sonrası ilginin arttığı Bodrum’da, her bütçeye göre ev bulmanın mümkün olduğunu belirten Alp, “Maddi durumu iyi olanlar yaşam komplekslerini seçerken, ucuz ev arayanlar ise, merkezden uzak bölgeleri tercih ediyor. İlçede ev fiyatları 9 milyona kadar çıkabiliyor” ifadelerini kullandı.

Şule Alp’in verdiği bilgilere göre dönemsel kiralık villalara da ilgi büyük. Alp, “Yazı Bodrum’da geçirmek isteyenler şimdiden evlerini kiralamaya başladı. Bir haftalık kiralamalardan 3-4 aylık kiralamaya kadar uzatabiliyor. Evin konumu, özel havuzu, oda sayıları gibi olanaklarına göre fiyatlar değişebiliyor” dedi.

Gayrimenkul Danışmanı Alp ayrıca, arsa alıp prefabrik yapılar yaparak bu yazı geçirmeyi planlayanların da olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 933 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.