Çalış-Der’den Akademik Araştırma talebi

Çalış-Der’den Akademik Araştırma  talebi
Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği yönetim kurulu başkanı Mete Ay ve yönetim kurulu üyesi Mahmut Çakır ile Cenk Şimşek; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezini ziyaret ettiler. Gazetemiz...

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği yönetim kurulu başkanı Mete Ay ve yönetim kurulu üyesi Mahmut Çakır ile Cenk Şimşek; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezini ziyaret ettiler. Gazetemiz muhabirinin de katıldığı ziyarette; M. Ü. Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Demirak ve M.Ü. Su ürünleri Temel Bilimler Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Nedim Özdemir ile Fethiye Körfezi hakkında bir toplantı yapıldı…

“AKADEMİK BİR ÇALIŞMA YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ”

Toplantı öncesinde Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Demirak ve Su ürünleri Temel Bilimler Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Nedim Özdemir tarafından Çalış heyetine; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma Laboratuvarları Merkezinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Ziyaretin sebebi ve amacı hakkında bilgi veren Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği yönetim kurulu başkanı Mete Ay “Bizler Fethiye’nin Çalış Bölgesinde doğal değerleri koruyarak Turizmin gelişmesi ve Fethiye’mizin tanıtılması için çalışan bir sivil toplum kuruluşunun temsilcileriyiz Aynı zamanda Fethiye’de uzun yıllar turizmcilik yapmaktayız. Ziyaretimizin sebebi; Bildiğiniz gibi Fethiye’nin nüfusu her geçen gün artıyor yaz geldiğinde ise nüfusumuz 3’e ve 4’e katlanmakta Bu nüfus artışı ile beraber denizlerimizde artan bir kirlilik görülmekte. Ayrıca uzun zamandır da çamur ve balçıkla dolmakta olan bir körfezimiz var. Arıtma sistemimiz büyük ihtimal yeterli gelmiyor. Bizler yerel yönetimler ve Sivil toplum Kuruluşları olarak elimizden geldiği kadar bu kirliliği önlemeye farkındalığını arttırmaya çalışıyoruz. Bizler; Denizimiz, plajlarımız, kumumuz, güneşimiz ve doğal güzelliklerimiz ile turizm yapan bir bölgeyiz. Onun için geç kalınmadan bu değerlerimize sarılarak bir eylem planına girmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Üniversitenizin tarafından Fethiye körfezinin ve denizlerimizin son durumunu öğrenmek hem hükümetimiz hem yerel yönetimlerhem de sivil toplum örgütleri ile ne yapabiliriz ve bu konuda bilimsel veriler ile çalışan siz yetkin ağızlardan dinlemek için geldik. Her geçen gün dolan ve kirlenen bir Körfez ve artan deniz kirliliği istemiyoruz” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Demirak’ta konuşmasında “Üniversitemizin Araştırma ve Uygulama Merkezi ve laboratuarı Muğla’da çevre konusu ile ilgili 5 ayrı merkezde çalışma yapmaktadır. Laboratuvarımız uluslararası bir laboratuardır. Sonuçları dünyadaki tüm ülkelerde geçerlidir. Yani uluslar arası geçerliliği olan bir laboratuardır. Biz belirli bir ücret karşılığı bu hizmetleri yapmaktayız. Laboratuvarımızın çalışmasında kullanmakta olduğumuz araç ve gereçler ile kimyasallar ve enstrümanlar yurt dışında gelmektedir ve yüksek fiyatlı malzemelerdir. Gelirimiz Üniversitenin döner sermayesine katkıda bulunmaktadır. Çalışmalarımız bilimsel bir şekilde verileri toplayarak ve inceleme yaparak sunarız. Proje hazırlarız ve çözümü konusunda bir yol haritası çıkarırız. Bunları gerçekleştirirken sadece çevreyi ve doğayı değil burada iş yapan, ekmek parası için çalışan insanları da düşünerek hareket ederiz. Bir icraat mekanizması değiliz. Bizim araştırma sonuçlarımız ve hazırladığımız projeleri sizler hayata geçirip gerçekleştireceksiniz” dedi.

Bu haber toplam 448 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.