Sinem Kaplan

Sinem Kaplan

Çalışan Gazetecilerin Günü Kutlu Olsun

Çalışan Gazetecilerin Günü Kutlu Olsun

Basın sektörüne girdiğimde henüz 14 yaşındaydım. İletişim lisesi gazetecilik bölümünü kazandığımda ki heyecanım hala dün gibi aklımda. Lisede ki birinci senemi bitirdiğimde hayatımdan yaz tatilini çıkartarak Yalova’da ki gazetelerin kapılarını çalmaya başladım.  Tek isteğim mesleğin içerisine küçük yaşlarda girip layıkıyla eğitilmekti. Evet geri çevrilmedim ve basın sektörüne o yaşlarımda girerek ustalarım tarafından eğitilmeye başladım. Üniversite hayatım başlayana kadar ders saatlerimden sonra, tatillerde hiç ara vermeden sektöre devam ettim. Yalova’da toplam 3 gazetede çalıştım, öğrenmekten hiç sıkılmadım. Harika insanlarla harika ustalarla çalıştım. Matbaamızda sorun  çıktığında sabahlara kadar gazete kırımı yaparak, sabah tekrar masamızın başına geçtik çalışmak için. Bu meslekte gazete kırımına kadar her şey benim bugünkü heyecanımdı. Yazdığım bu yazıda Serap Ablamdan bahsetmesem haksızlık yapmış olurdum. Patrondan daha çok bir anne edasıyla her zaman yanımda oldu. Yanında çalıştığım her gün, her yıl bana daha fazlasını katabilmek için çabalamaktan hiç sıkılmadı. Hata yaptığımda arkamda durmaktan hiç vazgeçmedi. Bugün burada bu mesleği hala aşkla yapmak istiyorsam bu Serap Ablamın eseridir.

1 seneye yakındır Muğla basının içerisindeyim. Muğla Gazetesi benim hayatımda odak noktalarından biridir diyebilirim. Harika insanlarla çalışıyor ve çalışmaktan gurur duyuyorum. Egolarından arınmış insanlarla çalışmaktan harika başka hiçbir şey yok. Yazılan haberlerimizi tartışarak, bilgimize birikimimize daha fazlasını katmaya çalışarak canla başla çalışıyoruz. Muğla Gazetesi ailesinden çok şey öğrendim her birinden ayrı ayrı çok şey kattım birikimime buradan bütün çalışma arkadaşlarıma ayrıca çok teşekkür ediyor onlarla çalışmaktan çok mutlu olduğumu bilmelerini istiyorum.

Burada işe ilk başladığım zamanlar çalışma arkadaşlarımla sahaya indiğimizde yaşımızın genç olmasından ötürü bize hoş olmayan yakıştırmalarla çoluk çocuk bu işi yapamaz şeklinde konuşmalar yapıldı.  Bizi yıldırmaya yönelik konuşmaları kale almadığımızın da altını çizmek isterim. Fakat şuan bulunduğumuz noktada ayrı ayrı başarılarımızın konuşulmasından gurur duyuyoruz. Bu kadar istekle çalışan genç gazetecilerin önünü kesmeye çalışmanın amacını hiçbir zaman anlamadım, anlayamayacağım maalesef. Fakat sektörde bize bir şeyler katmaya çalışan, bizden bilgisini esirgemeyen büyüklerimizin hakkını yiyemem. Hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ederim.

Gecesini gündüzüne katan, mesleğini her koşulda, her zorluğa karşı özgürce yapmaya çalışan tüm gazetecilerin günü kutlu olsun.

Bu yazı toplam 2314 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem Kaplan Arşivi
SON YAZILAR