ÇAMBEL VE ÇAKIRHAN AKYAKA’DA ANILACAK

ÇAMBEL VE ÇAKIRHAN AKYAKA’DA ANILACAK
Yücelen Şirketler Grubu 2021 Yılı Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Halet Çambel ve Ödüllü Mimar - Şair Nail Çakırhan 09 Ekim 2021 Cumartesi Günü Akyaka’da anılacak.Saat 14:00’de başlayacak etkinlikte Çambel...

Yücelen Şirketler Grubu 2021 Yılı Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Halet Çambel ve Ödüllü Mimar - Şair Nail Çakırhan 09 Ekim 2021 Cumartesi Günü Akyaka’da anılacak.

Saat 14:00’de başlayacak etkinlikte Çambel ve Çakırhan, kabirleri başında anılacak. Daha sonra Çakırhan’ın 1983 yılında aldığı dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden biri olan “Ağahan Mimarlık Ödüllü” evinin bahçesine geçilerek Ünlü Arkeolog ve Sanat Tarihçi Nezih Başgelen’in de konuk olacağı anma konuşmaları ve MUSANDER Başkanı Sadettin Özbek’in Şiir Dinletileri yapılacak. Dinletinin ardın da ise Nail Çakırhan Evi’nin bahçesinde hayatlarından kesitlerin sergilendiği  “ Prof. Dr. Halet Çambel & Nail Çakırhan Anı Evi”  açılışı yapılacak.

Evin bahçesinde saat 17:00’ye kadar sürecek programın ardından Akyaka Kültür ve Sanat Derneği ve Muğla Büyükşehir Belediye’ sinin katkıları ile Akyaka Pazar yerinde Büyükşehir Belediyesi Orkestrasının Gün Batımı konseri ile program son bulacak.

Bu haber toplam 1665 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.