CAN KARDAŞLAR TÜRK BAYRAKLARIYLA UĞURLANDI

CAN KARDAŞLAR TÜRK BAYRAKLARIYLA UĞURLANDI
Muğla’daki yangınlara destek vermek amacıyla kardeş ülke Azerbaycan’dan gelen itfaiye ekipleri, Türk bayrakları ve alkışlarla Kötekli’den yolcu edildi. Toplam 732 kişi memleketine gitmek üzere yola çıktı.BERİTAN YÜCEL14...

Muğla’daki yangınlara destek vermek amacıyla kardeş ülke Azerbaycan’dan gelen itfaiye ekipleri, Türk bayrakları ve alkışlarla Kötekli’den yolcu edildi. Toplam 732 kişi memleketine gitmek üzere yola çıktı.

BERİTAN YÜCEL

14 gün boyunca yangın felaketi yaşayan Muğla’ya kardeş ülke Azerbaycan’dan birçok destek ekip gönderildi. Tüm yangınların kontrol altına alınmasının ardından görevlerini tamamlayan Azeri ekipleri, kaldıkları Milli Piyango Kız Öğrenci Yurdundan Türk bayrakları ve alkışlarla uğurlandı.

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı'na bağlı ekipler; ilk olarak saat 04.00’de 215 kişi 52 araçla, saat 06.30’da 174 kişi Dalaman Havalimanına gitmek üzere yola çıktı. Saat 12.00’de ise 169 kişi 45 araçla yolcu edildi. 174 kişi de Dalaman Havalimanından yola çıkacak. Memleketine gitmek üzere yola çıkan toplam 732 kişi alkışlarla uğurlandı.

“BİZ AYNI KANDAN İBARETİZ ALLAH TÜRK’Ü KORUSUN”

“Türkiye bir daha böyle günler yaşamasın” diyen Albay Reşat Bayramov, “Biz Türkiye’ye kardeşlerimize yardım için geldik. Öz görevimizi yerine getirdik. Türk itfaiyecilerle birlikte öz görevimizi yerine getirdiğimiz için çok mutluyuz. Hepimiz Türk’üz. Düşmanlarımız kahrolsun. Türkiye bir daha böyle günler yaşamasın. Biz buraya düğüne gelelim. Geldiğimiz günden beri Türk itfaiyeci kardeşlerimizle birlikte bu yangınları def ettik. İyi günde dostlar çok olur. Asıl kötü günde dostlar bilinir. Biz aynı kandan ibaretiz. Allah Türk’ü korusun” şeklinde konuştu.

“İNŞALLAH BİR DAHAKİNE DÜĞÜNE GELECEĞİZ”

Yaşadığı bir anıyı duygulanarak anlatan Albay Bayramov, “Pınarköy’de bir yaşlı teyze vardı. Orada yangın çıkmış. Teyzemiz, ben ona annem dedim. Annem bana yaklaştı, yangın benim evime geçebilir dedi. Bana sarıldı. Ben ona rahat olmasını söyledim. Sakınca yok dedim. Lazım gelirse biz kanımızla yangını söndürürüz dedim. Annem ağladı. Daha sonra yangın söndürüldükten sonra 3 tane yumurta haşlamış, bana verdi. Ben tek başıma yemem dedim. Birlikte yedik. Allah bir daha böyle acı kimseye yaşatmasın. İnşallah bir dahaki sefere düğüne geleceğiz” dedi.

YARDIMLAŞMAMIZ VE DAYANIŞMAMIZ TAKDİRE ŞAYAN”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, kardeş ülkeye teşekkür ederek, minnet olduğumuzu aktardı. İlman, “Tek millet iki devler anlayışıyla Azerbaycan ile yardımlaşmamız ve dayanışmamız takdire şayan bir durumdu. Gerek yangın alanlarında gösterdikleri performansla gerekle dinlenme alanlarındaki kurduğumuz gönül bağıyla, onları uğurlarken büyük bir mutluluk aynı zamanda burukluk içerisindeyiz. Çok alışmıştık çünkü kardeşlerimize. Yolları açık olsun. Kazasız belasız memleketlerine varsınlar. Kendilerine minnettarız” dedi.

Bu haber toplam 398 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.