“Çanakkale Ağıtları” Ağlattı

“Çanakkale Ağıtları” Ağlattı
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı Muğla Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümü nedeniyle “Çanakkale Ağıtları” isimli anma programı düzenlendi....

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı Muğla Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümü nedeniyle “Çanakkale Ağıtları” isimli anma programı düzenlendi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'n de düzenlenen programa Muğla Valisi Esengül Civelek, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversite Rektörü Hüseyin Çiçek ve kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımın oldukça yoğun olduğu anma programında Muğla Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan bazı mahkumlar tiyatro gösterisi sergiledi.

“Çanakkale Ağıtları” isimli anma programında bir konuşma yapan Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz şu ifadeleri kullandı: “Hakikaten öyle bir toprak parçasında yaşıyoruz ki, yaşadığımız bu toprak parçası üzerinde hainlerin, alçakların, satılmışların olmasına rağmen bu ülkede yüzyıllar boyu beraber olduğumuz için diri olduğumuz için çok şükür ki Türkiye Cumhuriyeti ilelebet devam ediyor ve edecektir. Sultan Alparslan Malazgirt Meydan Muharebesini kazandığı zaman “Size öyle bir vatan aldım ki sonsuza kadar sizin kalacaktır” demiş. Hakikaten Atalarımız bize öyle bir vatan bıraktı ki şair diyor ya bizi sevgisiz, susuz, havasız ve vatansız bırakma Allah’ım, Müslümansız bırakma Allah’ım. Kıymetli misafirlerimiz Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan arkadaşlarımızın hazırlamış olduğu Çanakkale programına teşrifleriniz için teşekkür ederim. Atatürk’ümüzün dediği şekilde “Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır”. Tüm şehitlerimizi saygı sevgi ve minnetle anıyorum.”

Sergilenen tiyatro gösterisinde seyircilerden bazılarının ağladığı gözlenlendi.

Ferdi YAVUZ

Bu haber toplam 572 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.