Çanakkale Şehitleri Anısına “Kompozisyon Yarışması”

Çanakkale Şehitleri Anısına “Kompozisyon Yarışması”
Ülkü Ocakları kompozisyon yarışması düzenleyecekMilas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hayrettin Gönül, 18 Mart’ta 103. yılını dua ve minnet ile anacak olduğumuz Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü...

Ülkü Ocakları kompozisyon yarışması düzenleyecek

Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hayrettin Gönül, 18 Mart’ta 103. yılını dua ve minnet ile anacak olduğumuz Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısı ile bu günü daha anlamlı kılmak adına, öğrencilerin katılım göstereceği ‘İstiklal’ konu başlıklı kompozisyon yarışması düzenleyeceğini açıkladı.

Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hayrettin Gönül, 18 Mart’ta 103. yılını dua ve minnet ile anacak olduğumuz Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısı kompozisyon yarışması düzenleyeceklerini açıkladı. Türk gençliğine seslenen Başkan Gönül, ortaöğretim öğrencilerinin katılımıyla düzenlenecek olan kompozisyon yarışmasının ‘İstiklal’ konu başlığında gerçekleştirileceğini belirtti.“Değerli öğrenci kardeşlerim, üzerinde yaşamakta olduğumuz Anadolu toprakları için Türk milleti olarak her dönem ağır bedeller ödendiği tarihimizin sayfalarında destanlar ile birlikte yazılmaktadır. Son olarak 19 Mayıs 1919 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsuna çıkması ile başlayan Kurtuluş savaşı, 11 Ekim 1922'de imzalanan Mudanya Mütarekesi ile fiilen, 24 Temmuz 1923'te imzalanan Lozan Antlaşması ile resmen sona eren son büyük destanımızdır.

Kazanılan bu zafer bizlere Türkiye Cumhuriyetini, demokrasiyi, bağımsızlığı ve bunlarla beraber birçok hakkı da beraberinde getirmiştir. Ne vatanımız ne de bu kazandıklarımız masa başında bizlerin olmamış, hepsini ağır bedeller ödeyerek yüce Türk milleti canı ve kanı ile kazanmıştır. Binlerce şehit ve gazi vererek candan geçen atalarımız, vatanından asla vazgeçmemişlerdir. Bu sorumluluk şuuru ile Türk gençliğine büyük vazifeler düşerken, ecdadın emaneti olan aziz vatan bugün sizlerin en büyük sahip olduğu servet ve yarınlarda nesillerinize bırakacak olduğunuz en kutlu miras olacaktır. Ülkü Ocakları olarak bizler sizlere güven ve düşkünlüğümüzü başta Genel Başkanımız Sayın Olcay Kılavuz beyefendi olmak üzere, her zaman her platformda dile getirmekte, inancımızı halkımız ile paylaşmaktayız ve paylaşmaya da devam edeceğiz.” diyen Gönül, yarışmaya katılan öğrencilerin ad soyad, adres ve telefon numaraları ile birlikte kompozisyonlarını mail, mesaj veya direk ilgili numaraları arayarak görevlilere iletebileceklerini belirtti.

Gönül, “Sadece ortaöğretim mensubu kardeşlerimizin katılabileceği yarışmamıza katılımlarınızı bekler, hepinize sevgilerimi sunarım. Son olarak, İstiklal Savaşı’nda kahramanlıkları ile büyük bir destan yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet ile yad ediyorum.” diyerek Milas’taki tüm ortaöğretim öğrencilerini yarışmaya davet etti.

Bu haber toplam 763 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.