Cankel ailesinin avukatının açıklaması eklendi

Cankel ailesinin avukatının açıklaması eklendi
Isparta'da 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Güleda Cankel'i bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapse çarptırılan Zafer Pehlivan'ın cezasının...

Isparta'da 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Güleda Cankel'i bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapse çarptırılan Zafer Pehlivan'ın cezasının "ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrilmesi" istemiyle yapılan istinaf başvurusu reddedildi.

Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesince geçen yıl 20 Ağustos'ta sanık Zafer Pehlivan'a Cankel'i "kasten öldürdüğü" gerekçesiyle verilen müebbet hapis cezasına genç kızın ailesinin avukatları itiraz etti.

Cankel ailesinin avukatları, Pehlivan'a "tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" verilmesi istemiyle istinafa başvurdu.

Talebi inceleyen Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını hukuka uygun buldu.

"HUKUKİ MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Baba Mustafa Cankel, başvurunun 6 gün gibi kısa bir sürede yıldırım hızıyla reddedildiğini söyledi.

İtiraz başvurusunda sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istediklerini belirten Cankel, "İtiraz başvurumuzda ağırlaştırılmış müebbet istiyorduk. Özellikle mektuptaki tasarlamaya vurgu yaptığımız halde karar bu şekilde onandı." ifadelerini kullandı.

Hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini ve Yargıtayda kararı temyiz ettireceklerini dile getiren Cankel, "Sonuna kadar gideceğiz. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağım. Kızım için adalet istiyorum. Çocuğun yazdığı mektup ortada. Mektupta 'Önce seni, sonra kendimi öldüreceğim.' diyor. Tasarlayarak işlediği belli." diye konuştu.

Cankel, konuya ilişkin basın açıklaması yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Cankel ailesinin avukatı Alev Öztürk de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, istinaf mahkemesinin 6 günde istinaf taleplerini reddettiğini ve müebbet hapis cezasını onadığını belirtti.

Antalya Bölge Adliye Mahkemesine duruşma talepli olarak itiraz ettiklerini kaydeden Öztürk, paylaşımında, "Antalya Bölge Adliye Mahkemesine 2.12.2020 tarihinde gönderilen dosyanın Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesince 8.12.2020 tarihinde kaydı yapıldı. Jet hızıyla 6 gün sonra 14.12.2020 tarihinde karar verilerek apar topar istinaf talebimiz reddedildi ve Isparta 1.Ağır Ceza Mahkemesinin kararı onaylandı." ifadelerini kullandı.

Öztürk, "Kararın Türkiye’de ilk olduğundan eminiz. Dosyanın tümünü okumaya dahi yetmeyecek 6 gün gibi kısa bir sürede dilekçemizi dahi okumadan, deliller tartışılmadan, dosya incelenmeden jet hızıyla verilen bir karar." görüşünü paylaştı.

Kararın adaletin tecellisine değil, gencecik bir kadını vahşice katleden sanığın korunmasına hizmet ettiğini ileri süren Öztürk, dosyayı Yargıtaya taşıyacaklarını ve katilin hak ettiği en ağır cezayı alana ve adalet yerini bulana kadar hukuk mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini bildirdi.

OLAY

Isparta Fatih Mahallesi'nde 19 Kasım 2019'da apartta kalan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü birinci sınıf öğrencisi Güleda Cankel, eski erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

Pehlivan hakkında "tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmış, mahkeme heyeti sanığa "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası vermişti.

Bu haber toplam 276 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.