Canlar Ortaca Kültür Evi’nde Buluşacak

Canlar Ortaca Kültür Evi’nde Buluşacak
Muğla Büyükşehir Belediyesi 2 Milyon 773 Bin TL yatırımla Ortaca’ya kazandıracağı Ortaca Kültür Evi’nin temelini düzenlenen törenle attı.Muğla’ya bugüne kadar 969 Milyon TL yatırım yapan ve bu rakamla Muğla’ya en fazla...

Muğla Büyükşehir Belediyesi 2 Milyon 773 Bin TL yatırımla Ortaca’ya kazandıracağı Ortaca Kültür Evi’nin temelini düzenlenen törenle attı.

Muğla’ya bugüne kadar 969 Milyon TL yatırım yapan ve bu rakamla Muğla’ya en fazla yatırım yapan kurum olan Muğla Büyükşehir Belediyesi, temel atmalara ve açılışlara devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi 2 Milyon 773 Bin TL yatırımla Ortaca ilçesine kazandıracağı Ortaca Kültür Evi’nin temelini düzenlenen törenle attı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde düzenlenen temel atma törenine, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ortaca Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Hüseyin Öksüzoğlu, Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan, Muğla Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Ortaca ilçesinde 986 m2 alan arazi üzerine inşa edeceği Ortaca Kültür Evi 4 bloktan oluşacak. A Blok içerisinde konferans salonu, kütüphane ve derslik, B Blok içerisinde Mescit, C Blok içerisinde morg, kurban kesim yeri, tuvalet, abdesthaneler, D Blok içerisinde ise mutfak ve aş evi bulunacak. Ortaca Kültür Evi’ndeki çalışmaların Aralık ayı sonunda bitirilmesi planlanıyor.

Başkan Karaçelik, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün, Ortacamıza çok güzel eserler kazandırdı”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün Ortaca ilçesine çok güzel eserler kazandırdığını vurgulayarak konuşmasına başlayan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, “ Ortaca Kültür Evi macerasına aslında 2012 yılında başlamıştık. Dernek temsilcisi arkadaşlarımız bize gelerek yer talebinde bulunmuşlardı. Belediye meclisinde kararımızı aldık ve İç İşleri Bakanlığı’nın onayıyla birlikte bu işin ilk adımını atmış olduk. Ancak 2014 yılındaki Büyükşehir Yasası ile birlikte işi Muğla Büyükşehir Belediyesine devrettik. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’de projenin devam etmesini sağladı ve bizleri büyük bir yükten kurtarmış oldu. Bu güzel yatırım için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederim”  ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 496 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.