Capri Değil Etek Giydirin

Capri Değil Etek Giydirin
Muğla’da gözaltına alınan darbeci askerlerin üzerlerindeki askeri üniformalar çıkartıldı. Darbeci askerlere capri şort, tişört ve terlik giydirildi....

Muğla’da gözaltına alınan darbeci askerlerin üzerlerindeki askeri üniformalar çıkartıldı. Darbeci askerlere capri şort, tişört ve terlik giydirildi. Muğla’da darbeci askerlerden Astsubay İlyas Yaşar ve Astsubay Gökhan Güçlü mahkemeye çıkartılırken vatandaşlar ‘ bunlara capri şort değil etek giydirin’ diye bağırdı. Firari darbeci askerlerden Yüzbaşı Ergün Şahin Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Şirinköy’da vatandaşlar tarafından görüldü. Şahin’inin yakalanması için bölgeye çok sayıda komando sevk edildi. Yüzbaşı Ergün Şahin’in yaralı olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele silahlı saldırı düzenleyen darbeci askerlerden yakalanan 7 kişinin Muğla’da sorgularına devam ediyor. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’ne getirilen darbeci askerlerden Astsubay İlyas Yaşar ve Astsubay Gökhan Güçlü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından da sorgulandı. Sorguları tamamlanan iki darbeci asker, geniş güvenlik önlemleri altında Muğla Adliyesi’ne sevk edildi. Darbeci askerler yakalandıklarında üstlerinde askeri üniforma ve kamuflaj bulunuyordu. Muğla’da sorguları devam eden darbeci askerlerin üzerlerindeki askeri üniformalar ve kamuflajlar çıkartıldı. Darbeci askerlere capri şort, üzerlerine tişört ve postal yerine terlik giydirildi. Darbeci askerlerden Astsubay İlyas Yaşar ve Astsubay Gökhan Güçlü mahkemeye çıkartılırken vatandaşlar ‘ bunlara capri şort değil etek giydirin’ diye bağırdı.

Darbeci askerlerden Astsubay İlyas Yaşar savcılıkta verdiği ifadede “ biz askeriz. Bize verin emirleri yerine getiririz. Emirleri sorgulamamız söz konusu dahi olamaz. Bu gün hiçbir asker komutanından aldığı emirleri sorgulayamaz. Bize Marmaris’e gidiyoruz dediler. Helikopterlere bindik ve yola çıktık. Nereye ve niçin gittiğimizi bilmiyorduk. Bize sadece bir PKK’lı üst düzey yöneticiyi alacağımızı söylediler” dediği öğrenildi.

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen ve hala firarda bulunan 10 askerden Yüzbaşı Ergun Şahin, Muğla'nın Ula İlçesi'ne bağlı Şirinköy'de vatandaşlar tarafından fark edildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda komando birliği gönderildi. Köylülerin gösterdiği ormanlık alana kaçan darbeci asker Ergun Şahin'i yakalamak için operasyonlar devam ediyor. Köylüler bir ayağının aksadığını söylediği kişinin, kendilerine gösterilen fotoğraftan darbeci askerlerden Yüzbaşı Ergun Şahin'i teşhis etti.

Mustafa İnci

Bu haber toplam 1987 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.