Caretta ölüsü kıyıya vurdu

Caretta ölüsü kıyıya vurdu
Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi’nde bir caretta caretta ölüsü daha kıyıya vurdu. Sahilde gezinti yapan vatandaşlar tarafından...

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi’nde bir caretta caretta ölüsü daha kıyıya vurdu. Sahilde gezinti yapan vatandaşlar tarafından fark edilen ölü caretta caretta, çevre sakinlerini üzerken, koruma altındaki bu canlılara karşı daha duyarlı olunması gerektiği söylendi. 

Milas’a bağlı Boğaziçi Mahallesi’ndeki teknelerin bağlı olduğu bir noktada bazı balıkçılar ve yürüyüş yapan vatandaşlar tarafından bir caretta caretta’nın hareketsiz şekilde durduğunun fark edilmesi üzerine durum, başta muhtarlık olmak üzere yetkililere bildirildi. Yaklaşık bir metre uzunluğundaki kaplumbağa bölgeye gelen yetkililer tarafından yakından incelendi ve deniz kaplumbağasının yaklaşık 3-4 gün önce öldüğü tespit edildi. Caretta caretta görevliler tarafından kireçlenip gömülmek üzere bölgeden alındı.

Yaşananları dikkatle izleyen Boğaziçi sakinleri, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan Caretta Carettaların ortalama 47 ile 62 yıl arasında yaşadığını; Atlantik, Pasifik ve Hint okyanuslarının ılıman ve tropikal sularında özellikle kıyıya yakın kesimlerde bulunduklarına dikkat çekerek, Türkiye’de bulunan caretta carettaların sırt kabuğunun oval olduğunu ve boylarının yaklaşık olarak 70-75 cm. olduğunu belirterek, etobur olan bu deniz kaplumbağaları için özellikle de balıkçıların biraz daha duyarlı olması gerektiğini belirttiler. Bilindiği gibi caretta carettalar; Sünger, denizanası, atnalı yengeçler ve istiridye ile beslenen canlı türleridir ve genellikle açık denizlerde avlanan balıkçıların ağlarına takılarak yaşamlarını yitiriyor.

Bu haber toplam 801 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.