Carettalarla yarıştılar

Carettalarla yarıştılar
Caretta caretta deniz kaplumbağaları ile ünlü Dalyan İztuzu Plajında ‘kaplumbağalarla yüzüyoruz’ Dalyan açık su yüzme maratonun ikincisi yapıldı....

Caretta caretta deniz kaplumbağaları ile ünlü Dalyan İztuzu Plajında ‘kaplumbağalarla yüzüyoruz’ Dalyan açık su yüzme maratonun ikincisi yapıldı. 81 ilden 444 yüzücünün katıldığı maratonu yaklaşık 2 bin 500 kişi izledi. Turizm sezonu öncesi yapılan kaplumbağalarla yüzüyoruz maratonu sayesinde beldede bulunun otellerin kepsi doldu. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş “kaplumbağalarla yüzüyoruz maratonu sayesinde iki gün boyunca Dalyan’da tüm otel ve pansiyonlar doldu” dedi.

81 ilden 444 yüzücü katıldı

Caretta caretta deniz kaplumbağlarıyla ünlü Dalyan’ın İztuzu Plajında, Dalyan açık su yüzme yarışı kaplumbağlarla yüzüyoruz maratonunun ikincisi yapıldı. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen yüzme maratonuna 81 ilden 444 yüzücü katıldı. Yarışlar için Dalyan’a yaklaşık 2 bin 500 kişi geldi.  Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş “ Dalyan’da ikinci defa kaplumbağlarla yüzüyoruz maratonu düzenledik. İkinci defa düzenlememize rağmen yoğun bir katılım sağlandı. 444 yüzücü 2 bin 100 metre yüzdü. İki gün boyunca Dalyan’da bulunan tüm otel ve pansiyonlar doldu. Kötü başlayan turizm sezonunda bu yarışlar esnafımızın yüzünü güldürdü diyebiliriz” dedi. Yarışlarda bin 200 metreyi 20 dakikada yüzen maratona Çanakkale’den katılan Nilay Erkal kazandı.

Turizmcinin yüzü güldü

Caretta caretta deniz kaplumbağları, çamur banyoları ve kral mezarlarıyla ünlü olan Dalyan’da yarışlar için gelen yaklaşık 2 bin 500 kişi tur tekneleriyle azmak gezisi yaptı. Dalyan kanalında bulunan tur teknelerinin tamamı spor severler tarafından kiralandı. Dalyan esnafı ise “ turizm sezonu çok kötü başladı. Ancak yüzme maratonu sayesinde binlerce kişi Dalyan’a geldi. Kötü başlayan turizm sezonunda yüzme maratonu yüzümüzü güldürdü” dediler.

88 yaşında maratona katıldı

Dalyan’da düzenlenen kaplumbağalarla yüzüyoruz maratonuna Türkiye’nin dört bir yerinden yüzücüler katıldı. Yüzücüler arasında 88 yaşında ki Levent Aksüt’te yer aldı. Yüzme maratonuna İstanbul’dan katıldığını söyleyen Aksüt “ geçen sene yüzme maratonuna katılamadığım için çok üzülmüştüm. Bu yıl maratona katılmak gerçekten çok güzel. Yaşım el verdiği sürüce her sene yüzme maratonuna katılacağım” dedi.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 868 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.