‘Çarşamba Ligi’ Başlıyor

‘Çarşamba Ligi’ Başlıyor
SİNEM KARAKAYA- Muğla Atletik Gençlik ve Spor Kulübü, Menteşe’ye bağlı okullarda eğitim gören öğrencilerin spora ve futbola kazandırılması için...

SİNEM KARAKAYA- Muğla Atletik Gençlik ve Spor Kulübü, Menteşe’ye bağlı okullarda eğitim gören öğrencilerin spora ve futbola kazandırılması için ‘Çarşamba Ligi’ düzenledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi,  Menteşe Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Türkiye Futbol Antrenörleri ve Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Muğla Şubeleri desteğiyle gerçekleştirilecek Çarşamba Ligi, 4 Aralık’ta başlayacak.

Proje hakkında açıklama yapan Muğla Atletikspor Koordinatörü, MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup Akif Afyon; “Çarşamba Ligi projesinin hedefi; ‘iyi sporcu, iyi insan’ yetiştirmenin yanında sporumuza katkı sağlayacak yeteneklerin küçük yaşta tespiti ve eğitilmesidir. Proje ile ilimiz genelinde sağlanabilecek sosyal hareketlilik ve sporcu gelişiminde örnek bir çalışma düzeni oluşturulacak, profesyonel ve amatör takımlarımıza futbolcular kazandırılabilecektir. Tüm spor branşlarında ve futbolda yetenekli çocukların erkenden seçimi ve eğitilmesi ile yaş gruplarında oluşturulan okul futbol takımları Çarşamba Ligi ile hafta içi, kulüplere lisanslanınca hafta sonları yarışmacılığa geçiş sürecini hızla tamamlayabileceklerdir. Bunun yanında Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in her alanda hayata geçirdiği gibi spor alanında da üniversite-kent entegrasyonunu sağlamak istiyoruz. Bu projeyle üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Futbol Uzmanlık Öğrencileri gönüllülük esasıyla uygulamalı antrenörlük deneyimi kazanabilecek” dedi.

4 Aralık  Çarşamba günü Muğla Atatürk Stadı’nda başlayacak olan Çarşamba Ligine 9-10 yaş grubunda toplam 8 takım katılacak. 4’erli 2 grupta gerçekleştirilecek ve kura ile belirlenen lig fikstürü şöyle oluştu:

A GRUBU: Kocamustafendi İlkokulu,  Atatürk İlkokulu, Emirbeyazıt İlkokulu, Merkez İMKB İlkokulu.

B GRUBU: Türdü 100. Yıl İlkokulu, Muğla Atletikspor Kulübü, Dumlupınar İlkokulu, Sabri Acarsoy İlk Okulu.

Çarşamba Ligi 4 Aralık 2019, Muğla Atatürk Stadın’da Saat: 17.30’da A Grubunda; Kocamustafendi İlkokulu-Merkez İMKB İlkokulu, B Grubunda; Türdü 100. Yıl İlkokulu- Sabri Acarsoy İlkokulu karşılacak.

Saat: 18:30’da A Grubunda: Atatürk İlkokulu-Emirbeyazıt İlkokulu, B Grubunda Muğla Atletikspor Kulübü-Dumlupınar İlkokulu karşılaşacak.

Bu haber toplam 465 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.