Çatı anlaşmazlığı mağdur etti

Çatı anlaşmazlığı mağdur etti
***Yaklaşık 6 ay önce İzmir’den Muğla’ya gelerek Menteşe’ye yerleşen Çalıklı ailesi, ikamet ettikleri çatı katının su basması sonucu mağdur...

***Yaklaşık 6 ay önce İzmir’den Muğla’ya gelerek Menteşe’ye yerleşen Çalıklı ailesi, ikamet ettikleri çatı katının su basması sonucu mağdur oldu. Ev sahibinin çatı tamircisiyle olan anlaşmazlığından dolayı gerekli tadilatın yapılamaması üzerine geçtiğimiz Çarşamba günü yağan yağmurda, ailenin kaldığı evi su bastı.

***Evinde bulunan tüm eşyaların ıslandığını ve evin her yerinde rutubet oluştuğunu söyleyen kiracı Merve Çalıklı, “İhmalkarlık ve tedbirsizlik yüzünden mağdur olduk” dedi.

Haber Merkezi

Muğla’nın Menteşe ilçesi Recai Güreli Caddesi’nde ikamet eden Çalıklı ailesi, geçtiğimiz Çarşamba günü yağan yağmur sonrası evlerinin su altında kalması ile mağduriyet yaşadı.

Ev sahibinin çatı tamircisiyle olan anlaşmazlığından dolayı gerekli tadilatın yapılamaması üzerine geçtiğimiz Çarşamba günü yağan yağmurda, ailenin kaldığı evi su bastı.

Oturdukları apartmanda çatı onarım işi yapıldığını ve iş bitmeden çatının açık bırakıldığını dile getiren Merve Çalıklı (32), “İlk yağan yağmurda evi su bastı. Neye uğradığımızı şaşardık. İhmalkarlık ve tedbirsizlik yüzünden mağdur olduk. Eşyalarımızın hepsi kullanılamaz hale geldi. Hatta lambaya bile su doldu. Yangın tehlikesinden ucu ucuna kurtulduk” dedi.

“CANIMIZDAN OLACAKTIK”

Evde koah hastası babası olduğunu dile getiren Merve Çalıklı, “Cana geleceğine mala gelsin dedik. Mal ile uğraşırken, canımızdan olacaktık” dedi.

Çatılarının onarım sonrası evin içine çöktüğünü söyleyen Merve Çalıklı, “Ailem ile birlikte çatı katında oturuyoruz. 20 Ağustos’ta apartmanımızda çatı onarım tadilatı başladı. 26 Ağustos Çarşamba günü sağanak yağışla birlikte, işi yapanlar çatıyı açık bıraktıkları için evimiz sular altında kaldı. Yağmur, temiz de değildi. Kurumlu ve kirliydi. Onarım yapılırken evimizin çatı katındaki camı kırıldı. Burada ev olduğunu camı neden kırdıklarını sorduğumuzda çalışanlar ‘ev olduğunu bilmiyorduk’ şeklinde yanıt verdiler. Daha dikkatli olmalarını söyledik. Daha sonra onarım yapılan çatı açık bırakıldı. Ev sahibiyle çatı onarımı yapan kişi anlaşamamış. Neye uğradığımızı şaşırdık. Tüm eşyalarımız ıslandı. Elektronik eşyalarımız bozuldu. Eşyalarımızın tamamı kullanılamaz hale geldi. Ev rutubet içerisinde. Eşyaları kurtarmak için çok uğraştık. Benim evde koah hastası babam var. Annemin bel fıtığı var, hasta. Lambanın bile içine su dolmuş. Nerdeyse evimizde yangın çıkıyordu. ‘Yağmur yağacak’ diye uyardık. ‘Yok abla bulutlar dağıtıyor orayı’ dediler. Bizimle alay ettiler. Diğer komşularımız da şikâyetçi. Ev sahibi ve diğer komşular bize ‘geçmiş olsun’ bile demedi. İnsanlık gerçekten ölmüş. Cana geleceğine mala gelsin dedik ama mal ile uğraşırken, canımızdan olacaktık” dedi.

“İHMALKARLIK VE TEDBİRSİZLİK YÜZÜNDEN BİZ MAĞDURİYET YAŞADIK”

Kendi evinde su içinde kaldığını belirterek mağdur olduğunu söyleyen Çalıklı ailesinin komşusu Oya Karabağ da, “Yağmur yağınca çatı açık kaldığı için biz de mağdur olduk. Tavanlar çok kötü oldu. Duvarlarım rutubet dolu. Elektrikçi getirdim, masraf etmek zorunda kaldım. İhmalkarlık ve tedbirsizlik yüzünden biz mağduriyet yaşadık. Evlerimiz rutubet içinde” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1308 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.