Çatışma Çıksa Bile Karşılık Verilerek Görevi İfa Edin

Çatışma Çıksa Bile Karşılık Verilerek Görevi İfa Edin
Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi öncesi Gökhan Şahin Sönmezateş’in Şükrü Seymen’e ve darbeci askerlere...

Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi öncesi Gökhan Şahin Sönmezateş’in Şükrü Seymen’e ve darbeci askerlere “mukavemet olması halinde öncelikle "yat" komutu vereceklerini, uymayıp mukavemet edilmesi halinde önce belden aşağı ateş ederek yaralama yoluyla mukavemet edeni etkisiz hale getirin” talimatı verdiği ortaya çıktı.

Hedefin Kim Olduğunu Biliyorduk

Darbeci askerlerden Ömer Faruk Göçmen'in de ifadesinde “Çiğli'den havalanmadan önce eylemin içeriğini ve Cumhurbaşkanına yönelik olduğunu hepimiz biliyorduk. Eylemin amacının Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı'nın bulunduğu yerden sağ salim alınarak Akıncı Üssü'ne teslim etmekti” dedi.

Cumhurbaşkanının Korumaları Fazla

Muğla Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede darbeci askerlerden Murat Köse, Gökhan Şahin Sönmezateş'e, “Cumhurbaşkanı'nın korumalarının çok sayıda olduğunu, kendi sayılarının ise yetersiz olduğunu, bu şartlarda Cumhurbaşkanı'nı nasıl sağ salim alabileceklerini sorması üzerine, Gökhan Şahin Sönmezateş'in, bir cep telefonu ekranındaki Türk Silâhlı Kuvvetleri'nin ülke yönetimine el koyduğuna dair haberi gösterip, tüm ekibe hitaben sıkı yönetim ilan edildiğini, Türk Silâhlı Kuvvetleri'nin yönetime el koyduğunu ve kendilerine bu görevin tebliğ edildiğini ve emrin yerine getirileceğini emrettiği” belirtildi.

Çatışma Çıkarsa Karşılık Verilecek

Muğla Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede darbeci askerlerden Murat Köse, ifadesinde “Şükrü Seymen, Gökhan Şahin Sönmezateş'in bu ifadesinin askerî jargonda "çatışma çıksa bile karşılık verilerek görevin ifa edilmesi" anlamına geldiğini belirtti. Yine şüpheli Gökhan Şahin Sönmezateş ifadesinde "Şükrü binbaşıya operasyon öncesinde mukavemet olması halinde ne yapacaklarını sorduğumda, bana öncelikle "yat" komutu vereceklerini, uymayıp mukavemet edilmesi halinde önce belden aşağı ateş ederek yaralama yoluyla mukavemet edeni etkisiz hale getirmeyi planladıklarını söylemişti." şeklinde beyanda bulunmuştur.

Mustafa İnci

Bu haber toplam 882 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.