Cennet Elması’na Pazarda Yoğun İlgi

Cennet Elması’na Pazarda Yoğun İlgi
SİNEM KARAKAYA- Perşembe Pazarı’nda en çok rağbet gören meyvelerden biride Cennet Elması. Muğla Menteşe Perşembe Pazarı’nda Muğlalılar, Trabzon...

SİNEM KARAKAYA- Perşembe Pazarı’nda en çok rağbet gören meyvelerden biride Cennet Elması. Muğla Menteşe Perşembe Pazarı’nda Muğlalılar, Trabzon Hurması olacakta bilinen Cennet Elması’na yoğun ilgi gösteriyor. Cennet Elması’nın özellikle fidan halini tercih eden vatandaşlar, doğal meyve yetiştirmek için fidan halini tercih ediyor.

Perşembe Pazarı’nda meyve fidanı satışı yapan ve aynı zamanda Ziraat Mühendisi olan Emre Avcı, Muğlalı vatandaşların Cennet Elması’na yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Boy ve çeşit farklarıyla satılan cennet elması fidanının fiyatları 20 TL ile 50 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

Ula’nın Gölcük Mahallesi’nde fidancılık yapan aynı zamanda Ziraat Mühendisi olan Emre Avcı; “ Perşembe Pazarı’nda en çok rağbet gören meyve Cennet Elması. Arkasından gelen zeytin ve ceviz. Cennet Elması’nın fiyatı 20 TL’den başlıyor 50 TL’ye kadar çıkıyor. Fidanına göre fiyatlarımız değişiyor. 3 çeşit cennet elması fidanımız var. Kakaolusu, olgunlaşmadan yenileni ve olgunlaşmış olanı. Bu üç çeşidi de oldukça çok satılıyor. Bir kilo cennet elmasının fiyatı 7 lira. Fakat fidan şeklinde alınırsa 2-3 sene sonra meyve vermeye başlayacak zaten. Fidan almalarını tavsiye ederim. Daha mantıklı bir alışveriş olur vatandaşlar için” dedi.

“Elmayla Çok Karıştırılıyor”

Cennet elması fidanının bakımını da anlatan Emre Avcı; “ Ben mühendisim, aslında ilacı önermemem gerekiyor ama yılda bir iki defa olsa ilaçlamamız lazım. Budaması düzenli yapılmalı. İlk yıllarda kimyasal gübre kesinlikle kullanılmamalı. Bir yıllık yanmış hayvan gübresi kullanmak zorundayız. Cennet elmasının şu anda hasat zamanı. Lif oranı yüksek olduğu için sindirim sitemini düzenleyen bir meyve. Normal elmayla çok karıştırılıyor bilmeyenlerde oluyor” dedi.

Bu haber toplam 1434 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.