Çeşnizade Künefe: “İşi, işi bilene ver, bir ekmek fazla ver”

Çeşnizade Künefe:  “İşi, işi bilene ver, bir ekmek fazla ver”
Çeşnizade Künefe Muğla’nın Menteşe ilçesinde hizmet vermeye başladı. Aslen Gaziantepli olan Ömer Demir ve Ali Horoz, “Muğlalılara künefeyi sevdirmeye...

Çeşnizade Künefe Muğla’nın Menteşe ilçesinde hizmet vermeye başladı. Aslen Gaziantepli olan Ömer Demir ve Ali Horoz, “Muğlalılara künefeyi sevdirmeye geldik” diyerek, Muğla’ya yeni tatlar kazandırmayı amaçlıyorlar. Hatay’a ait olan eşsiz lezzet künefeyi Muğlalılarla tanıştıran ve ‘İşi, işi bilene ver, bir ekmek fazla ver’ sözüyle yola çıkan Ömer Demir ile Ali Horoz, 5 yıldır birlikte künefecilik mesleğini icra ediyorlar.

Biz de Muğla Gazetesi olarak Ömer Demir ile Ali Horoz isimli girişimci gençlerin misafiri olarak künefenin tadına baktık. Samimi bir ortamda gerçekleştirdiğimiz röportajımızı siz okuyucularımız için kaleme aldık.

-Sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Ömer Demir. Ortağım Ali Horoz ile birlikte Çeşnizade Künefe-Katmer isimli işyerimizi işletiyoruz. İkimizde Gaziantepliyiz. 10 yıldır künefe ve künefe çeşitlerine dair üzerine çalışarak bu meslekte çalışıyoruz.

-Aslen Gaziantepli ’siniz. Muğla’ya taşınma kararını nasıl aldınız?

Biz ortağımla birlikte şehir şehir gezerken Muğla’ya geldik. Muğla’nın da tatlı kültürünün çok gelişmediğini, künefe tatlısı yapan bir yer olmadığını gördük. Muğla’ya yeni tatlar kazandırmak amacıyla Menteşe’de işyerimizi hizmete geçirdik.

-Bu mesleğe ne zaman ve nasıl başladınız?

Ben Gaziantep’te bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine başladım bu mesleğe. Zaten Gaziantep ve o yörenin tatlıları meşhurdur. Yılını tam hatırlamıyorum ama ben bu işe ilk başladığımda bulaşık yıkıyordum. Daha sonra garsonluk, tezgahtarlık, kuryelik ve salon şefliğine kadar çalışarak bu mesleği öğrendim. Ortağım Ali’de aynı şekilde uzun yıllardır bu mesleğin içinde. Hatta o benden daha tecrübeli. Ali, 16 yıldır bu işi yapıyor. Biz 5 yıldır beraber çalışarak bu mesleği yapıyoruz.

Çeşnizade Künefe:  “İşi, işi bilene ver, bir ekmek fazla ver”

-Çeşnizade Künefe-Katmer ne zaman faaliyet geçti?

Biz burayı Mart ayında faaliyete geçirdik. Fakat araya Coronavirüs girdik. Pandemi sürecine girince kapatmak zorunda kaldık. Onun için kendimizi çok tanıtamadık. Pandemi süreci bizi olumsuz etkiledi. 1 Haziran’da tekrar hizmet vermeye başladık ama zorunlu kapanış sistemi var. Normal şartlarda sabah 10.00 gece 03.00 arası çalışıyorduk. Şimdi gece 12’de kapatmak zorunda kalıyoruz. Bu durumda bizi olumsuz etkiledi. Umarım en kısa zamanda Muğlalılara künefelerimizi sevdiririz.

-Peki, menünüzde neler yer alıyor?

Menümüzde çeşit çok. Klasik, peynirli paşa, special, hasır, çıtır, yarı yarıya, kaymaklı paşa, mozaik, fıstıkzade, cevizli paşa, yeşil sultan, tahinli, billuriye, fıstık üzeri muzlu, burger, çikolatalı simit katmer ve yaprak katmer olarak birçok çeşidimiz mevcut. Muğlalıların bilmediği tatlar var. Hepsinin özelliği farklı. Tamamden doğal ve kaliteli ürünler kullanıyoruz. Hangi ürün nereye aitse oradan alınıyor ve ona göre yapılıyor.

-Hatay’a özgü olan künefenin en önemli özelliği nedir?

Hatay yöremize özgü künefe tatlımızın kendine has lezzetini ve tadını sağlamasındaki en önemli püf noktası peyniridir. Künefe denince akla ilk gelen yer Hatay. Hatay’ında peyniri meşhur. Biz künefeyi Muğlalılara sevdirmeye geldik.

-Müşteriler sizi neden tercih etmeli?

Hem ekonomik olarak hem de kaliteli bir lezzetle hizmet veriyoruz. ‘İşi, işi bilene ver, bir ekmek fazla ver’ sözüyle yola çıkarak hareket ediyoruz. Müşterilerin memnuniyeti bizim için çok önemli. Muğla’da tatlı kültürü fazla yok. Belli başlı tatlılar tercih ediliyor. Mesela, halka tatlısı, tulumba gibi tatlılar tercih ediliyor. Künefeyi görenler şaşırıyor. Yeni tatlar denemek için bizi tercih edebilirler.

-İsim olarak neden Çeşnizade?

Çeşni, yemeklerin içerisine atılan baharatlara deniliyor. Zade ise, bizim fıstıkzadenin yoğun bir fıstığı için zade kelimesi o açıdan kullanıyor. Bizde ikisini birleştirerek Çeşnizade Künefe olarak hizmete girdik.

-İşinizi severek yapıyor musunuz?

Tabi ki. İşimizi severek yapmamış olsaydık müşteriye güler yüzle hizmet veermezdik. Ortağımda ben de işimizi çok severek yapıyoruz. Tatlı bizim için yaşam felsefesi diyebiliriz.

-Röportajımıza eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Çeşnizade künefe olarak Muğlalılara hizmet vermeye hazırız. Kapımız herkese açık. Müşterilerimizi bekliyoruz. Muğla Gazetesi’ne de bu güzel röportaj için teşekkür ederiz.

Bu haber toplam 3248 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.