Cezaevinin atık suyu pislik saçıyor

Cezaevinin atık suyu pislik saçıyor
Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi’nin atık sularının gelişi güzel akan, etrafında çok sayıda konut ve işyeri bulunan Düğerek Mahallesi’ndeki dere, sağlık...

Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi’nin atık sularının gelişi güzel akan, etrafında çok sayıda konut ve işyeri bulunan Düğerek Mahallesi’ndeki dere, sağlık açısından tehdit oluşturmaya devam ediyor. 8 ay önce hem basın yoluyla hem de yetkililere ulaşarak, sesini duyurmaya ve çözüm arayışı içine giren vatandaşlar sorunun çözülmediğini dile getirerek, Coronavirüs’ün yanında bir de derenin oluşturduğu çevre kirliliğine tepki gösterdi.

Muğla’nın merkez Menteşe ilçesine bağlı Düğerek Mahallesi’nde bulunan dereye akıtılan Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi’ne ait atık sular çevreye tehlike saçmaya devam ediyor.

Hem basın yoluyla hem de yetkililere ulaşarak çözüm arayan vatandaşların, sorununun hala çözülmediği görüldü.

Dere içine salınan boru kanalıyla, günün belli saatlerinde boşaltılan atık sular, vatandaşları Coronavirüs’ün ardından bir de bu konuda endişelendiriyor.

“YETKİLİLER SAHİP ÇIKMADI”

Kendilerine hiçbir yetkilinin sahip çıkmadığını dile getiren Osman Çelik, “Belediye, bahar ayında halk kesimine Düğerek yolu yaylayı geçiyor diye buralara belediye bent yaptığını söyledi. Yayladaki insanlara su gitmesin diye. Bu bentlerin içine de cezaevinden gelen fosseptik suyu birikti. Balkonlarımızda koku ve pislikten oturamıyoruz. Kaç kere dile getirdik, yetkililere ulaştık ama kimse bize sahip çıkmadı. Yaz mevsimimiz koku ve sinek eşliğinde geçti. Çocuklarımız içinde çok sıkıntılı bir durum. Buraya gelerek, pis suya taş atıyorlar. Daha nereye başvurmamız gerekiyor, bilmiyoruz. Cumhurbaşkanlığı’na bile bu sorunun iletildiği ve bu suyun temiz olduğu söylendi. Analizlerin temiz çıktığı söylendi. Biz yalan mı söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

“CEZAEVİNİN PİS KOKUSUNU BİZ SOLUYORUZ”

Derenin neden olduğu sineklerden dolayı evlerinde duramadıklarını belirten Hasan Çakmak ise, “Cezaevi kurulduğundan beri bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Sineklerden evde duramıyoruz. Kışın özellikle bir sinek türü var yakıyor, zarar veriyor. Yemeklerimize de konuyor. Cezaevinin pis kokusunu biz soluyoruz. Basına yoluna başvurduk olmadı, yetkililerle görüştük bir kişi bile gelmedi. Cezaevinde yatanlar bizden kıymetli mi? Bu görüntü çevre kirliliği yaratıyor. Mahallemize bu görüntü yakışmadığı gibi, derenin yaratacağı pis kokuyu da solumak istemiyoruz diye konuştu.

Dere kenarında evcil hayvanların da bulunduğunu ve o canlılarında tehlike altında olduğunu belirten vatandaşlar, derenin acil olarak ıslah edilmesi gerektiğini savundular.

Bu haber toplam 1164 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.