CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak: “Pandemi döneminde iktidar sınıfta kaldı”

CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak:  “Pandemi döneminde iktidar sınıfta kaldı”
“Muğla’nın Siyasileri Konuşuyor” röportajımızı bu hafta  CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak ile gerçekleştirdik.“Muğla’da yerel yönetimde CHP olmasaydı burada doğal güzelliklerimiz yok olurdu” diyen...

“Muğla’nın Siyasileri Konuşuyor” röportajımızı bu hafta  CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak ile gerçekleştirdik.

“Muğla’da yerel yönetimde CHP olmasaydı burada doğal güzelliklerimiz yok olurdu” diyen Kavak,  “Eğer CHP’li bir yerel yönetim olmasaydı, Muğla talan olurdu” ifadelerini kullandı.

“Halk ile kurumlar arasında bir köprüyüz” diyen ilçe başkanı Mustafa Aytaç Kavak ile röportajımızı sizler için kaleme aldık.

 Mustafa Aytaç Kavak Kimdir?

1984 yılında Muğla’nın Menteşe ilçesi Düğerek Mahallesinde doğdum. Lise hayatıma kadar Muğla’da eğitim gördüm. Üniversite için Isparta’ya gittim. Ziraat Mühendisliği bölümünden mezun oldum. Evliyim, bir çocuk babasıyım. Kendi işletmem olarak zirai ilaç bayiliğim var.

Siyasi hayatınız ne zaman başladı?

Siyasete üniversite yıllarında atıldım fakat aktif siyasetin içerisine üniversite bittikten sonra Muğla’ya döndükten sonra girdim. 2012 yılından itibaren aktif siyatle uğraşmaya başladım. 2013-2015 yılları arasında gençlik kolları başkanlığı yaptım. 2015- 2018 yılları arasında ilçe yönetiminde yer aldım ve 2018’de beri de ilçe başkanlığım devam ediyor.

Muğla’da siyaseti nasıl görüyorsunuz?

Burada algı üzerinden yapılan bir siyaset var. Sadece eleştiri yapmak için yapılan eleştiriler var. Özellikle büyükşehir belediyemize ve Menteşe Belediyemize yapılan eleştiriler üzerinden yapılan bir siyaset var. Muğla  özgürlükler şehri olduğu için herkesin seviyeli bir şekilde siyaset yaptığına, yapılması gerektiğine inanıyorum.  Siyasette herkesin eleştirilere açık olması gerektiğine fakat eleştirilerin doğru eleştiriler olması gerektiğine inanıyorum. Sadece siyasetin gerektirdiği şeyleri yaparak değil, gerçekleri söyleyerek siyaset yapılması gerekiyor. Hep bunu savunmuşumdur. Yapılacak bir şey varsa hep birlikte yapalım, yapıcı eleştiri yapalım çünkü bizler hepimiz Muğla sevdalıları olarak, Muğla’nın geleceğini düşünüyoruz. Muğla’nın geleceğinin daha iyi olması için hep birlite çalışmamız gerekiyor. Siyasette hizmet açısından Muğla üst yerlerde olması gerekiyor. Bu memleketi, biz siyasetçiler sayesinde hizmetler üreterek yüceltmemiz gerekiyor. Muğla gibi bir yerde yaşadığım için onur ve gurur duyuyorum. Menteşe’nin güzellikleri korunmuşsa, bu zamana kadar gelmişse bu hayata geçirilen hizmetlerle olmuştur. Bunda da yerel yönetimlerin büyük payı vardır. Yerel yönetimleri kutluyor, teşekkür ediyorum.

Muğla’da Cumhuriyet Halk Partisi’ni nasıl görüyorsunuz?

Yılladır burada yerel iktidar bizde. Kültürel değerlerin, doğal güzelliklerin korunmasında korunmasında yerel yönetimde CHP’li bir belediye olmasının büyük bir payı var. Muğla’da yerel yönetimde CHP olmasaydı burada doğal güzelliklerimiz yok olurdu. Örneklerini görüyoruz zaten. Muğla dünyanın ve Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birisi ve bu doğal güzellikleri korumak ve daha çok güzelleştirmek zorundayız. Eğer CHP’li bir yerel yönetim olmasaydı, Muğla talan olurdu. O yüzden de iyiki CHP’li bir belediye Muğla’yı yönetiyor diye düşünüyorum.

Son seçimlerde Muğla’da CHP’nin oy oranlarının düşmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Düşüşe şu taraftan bakmak lazım. Hala daha Muğla’da nüfusun yüzde 72’sini yöneten CHP’li belediyelerdir. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi bizde. Bu açıdan bakmak lazım. Burada memnun olan yüzde 72’lik bir kesim var.

Pandemi dönemimde yerelde CHP ne kadar etkili oldu?

 Pandemi döneminde en iyi çalışan belediyeler Cumhuriyet Halk Partili belediyeler oldu. Hatta beş maskeyi bile dağıtamayan bir siyasi iktidar vardı. Onların dağıtamadığı beş maskeyi bizler, CHP’li belediyeler dağıttı. Pandemi sürecinde etkili çalışıldığını düşünüyorum. Maske dağıtımı, dezenfektan dağıtımı, tablet dağıtımı olsun ki bir çok örnek verebiliriz, belediyeler bu süreçte çok iyi çalıştı. CHP’li  belediyelerin başarılı çalışmaları iktidarı da rahatsız etti. O kadar engellemelere rağmen CHP’li belediyeler pandemide çok iyi çalıştı. Asıl pandemi döneminde İktidar sınıfta kaldı.

Vatandaş yüksek su faturalarından şikayetçi. Bu durum hakkın ne düşünüyorsunuz?

MUSKİ olarak diğer illere göre, zam oranı olsun, fatura fiyatları olsun en arkalardaydık. Gelen zamları kademeli olarak değerlendirmek lazım. Birinci kademeye zaten çok bir zam gelmedi fakat ikinici kademe de zamlar belli oldu. Bir ila on ton arası birinci kademedir. On ton ila yirmi tona ikinci kademe, sonra kademelere göre zam gidiyor. Birinci kademeye zam gelmedi fakat diğerlerine geldi. Bu zamları Büyükşehir Belediye başkanımız kafasına göre belirlemiyor. Kurullarla görüşülüyor ve yatırım maliyetlerine göre hesaplanıyor. Belediyenin Muğla’ya yapmış olduğu yatırımlar var.  O yatırım maliyetlerine göre hesaplanan bir zam oluyor. 2014- 2019 yılları arasında ilçe belediyeleri tarafından alınması gereken katı atık bedeli alınmadı zaten. Belediyeye sayıştay tarafından gelen uyarıyla bu karar alındı, belediyenin almış olduğu bir karar değil. Belediye ‘ben katı atık bedeli alayım’ demiyor. Katı atık bedeli meclis kararı ile alınıyor.

Genç nesilin CHP’ye bakışını nasıl değerlendiriyorsunuz? Gençler için çalışmalarınız var mı?

 Z kuşağı dediğimiz kuşak, bu iktidarın göreve geldiğinden beri başka yönetim görmemiş kişiler.  Bu yüzden yönetimin eksilerini, artılarını görebilecek durumdalar. Bu kapasiteye sahipler, ufukları geniş. Z kuşağı olan iktidarın yönetimindeki eksikleri gördüğü için CHP’ye bir yönelimi var diyebiliriz. Biz ilçe olarak gençlerimize çok önem veriyoruz. 17 kişilik bir yönetimimiz var bu yönetimde 25-35 yaş arası 8 kişi var. Bende gençlik kollarından buraya gelen biri olarak gençlere çok önem veriyorum. Siyasette gençlerin daha etkin olmalarını isitiyoruz. Bu sistemi ve dünyayı değiştirecek olan kişiler gençlerdir.

Röportajımıza eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Göreve geldiğimden beri çalışmalarımızı sürüdürüyoruz. Araya pandemi girdi, bu dönemde ara vermek zorunda kaldığımız çalışmalarımız da oldu. Göreve geldikten sonra teşekkür gezilerimiz oldu sonrasında mahalle temsilcileri oluşturduk. Halkımızın sorunlarını aldık gerekli kurumlara,  belediyelerimize ilettik. Biz halk ile kurumlar arasında bir köprüyüz. İlettiğimiz sorunlar çözüme ulaşıyor. Belediyelerimiz çok iyi çalışıyorlar, sorunlara anında müdahale ediyorlar. Bu dönemde KOBİ’lerde etkilendi. Bu kapsamda bizim genel merkezimizinde çalışmaları oldu. Bizde esnaflarımızı gezdik, dertlerini dinledik ve genel merkezimize ilettik. Belediyelerimizde bu konularda çok hassas davrandı. Bu gibi çalışmalar bizim iktidara gitme yolumuzda çok iyi çalışmalar. Görüyoruz ki 31 mart seçimleri bizim dönüm noktamız. Önümüzde yapılacak ilk seçimleri iktidara gidecek yolun çalışmaları olarak görüyorum çünkü çok iyi bir ivme yakaladık. Şuan CHP’li belediyeler Türkiye nüfusunun yüzde 49’unu yönetiyor. Şunu da eklemek isterim ki 5 maskeyi dağıtamayan iktidar, bize belediyeleri iyi yönetemiyorlar diyemez.

Bu haber toplam 1604 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.