CHP Milletvekili Süleyman Girgin: “Spor kulüpleri tükenme noktasında”

CHP Milletvekili Süleyman Girgin: “Spor kulüpleri tükenme noktasında”
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada Türkiye’deki spor kulüplerine sahip çıktı. Girgin, Müsabaka...

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada Türkiye’deki spor kulüplerine sahip çıktı. Girgin, Müsabaka öncesi spor kulüplerine Covid-19 testinin zorunlu hale getirilmesinin ardından, bazı kulüplerin yüksek meblağda tutan test parasını dahi ödemekte güçlük çektiklerini söyledi. Girgin, “spor kulüpleri tükenme noktasında” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada Türkiye’deki spor kulüplerine sahip çıktı. Girgin, Müsabaka öncesi spor kulüplerine Covid-19 testinin zorunlu hale getirilmesinin ardından, bazı kulüplerin yüksek meblağda tutan test parasını dahi ödemekte güçlük çektiklerini söyledi. Milletvekili Girgin, “Futbol kulüplerine her müsabaka öncesi Covid-19 testi zorunluluğu getirilmiş ancak kaynak sağlanmamıştır. Test, devlet kurumlarında kişi başı 250 TL'dir ve futbolcular ve antrenörlerle birlikte, görevli tüm personele zorunludur. Alt liglerde kulüplere bir sezonda 450 bin ile 500 bin TL ek bütçe yükü getirilmiştir. Spor kulüpleri tükenme noktasında” dedi.

“BAZI YERLERDE COVİD-19 TESTLERİN ÜCRETSİZ OLDUĞU DUYUMLARINI ALIYORUZ”

CHP Milletvekili Girgin bazı illerde Valilik ve Sağlık Müdürlükleri vasıtasıyla spor kulüplerinden test parası alınmadığına dair duyumlar aldıklarını ifade ederek, “Bazı yerlerde iktidar belediyelerinde valiliğin ve sağlık müdürlerinin inisiyatifiyle testlerden ücret alınmadığı şeklinde duyumlar almaktayız. Bu ayrımcılık giderilmeli, bütün testler ücretsiz olmalıdır. Covid-19 testi pozitif çıkan sporcu ve antrenör on dört gün müsabakalarda yer alamamakta ve takımları müsabakalara devam ettiği için adaletsiz bir grafik oluşmaktadır. Temaslılar test sonuçları negatif olduğu için oynamak zorunda olup bulaş riskini artırmaktadır”  dedi.

“KULÜPLERE VERİLEN İSİM HAKKI MUTLAKA ARTTIRILMALI’”

Sabit gelirleri olmadığı için spor kulüplerinin giderlerin karşılayamadığını, çok sayıda spor kulübünün kapanma noktasına geldiğini ifade eden Muğla Milletvekili Girgin, “Türk sporunu emanet ettiğimiz yayıncı kuruluş Katarlı beIN Sports TV'de maç yayını devam etmekte olup kulüplere para ödenmemektedir. Kulüplerin oynadığı müsabakalara Türkiye Futbol Federasyonu tarafından aynı ilden değil başka illerden doktor görevlendirilip hem doktorlarımıza eziyet edilmekte hem de kulüplerimize maddi yük oluşturulmaktadır. Seyirci alınmamasına rağmen polis dışında özel güvenlik personeli zorunluluğu olup hem özel güvenlik personeli sağlık açısından riske atılıyor, özel güvenlik ücreti nedeniyle maddi olarak da kulüpler zorda bırakılmaktadır. Spor Totodan kulüplere verilen isim hakkı ücretleri on yıldır aynıdır ama kupon bedeli yüzde 300 artmıştır. Kazanan, ihaleyi alan şirkettir, acilen, isim hakkı ücretleri yüzde 20'den az olmamak kaydıyla artırılmalıdır. Amatör müsabakalar başlayamamıştır çünkü Bakanlık tedbir alacak donanıma sahip değildir, kulüplerin maç hasılatı da yoktur. Alt liglerdeki kulüplerin borç ödemeleri ertelenmelidir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 498 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.