CHP Muğla İl Başkanından sert tepki

CHP Muğla İl Başkanından sert tepki
CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban Suriyelilere vatandaşlık ve TOKİ konutlarından ev verilmesini sert sözlerle eleştirdi. CHP Muğla İl Başkanı Mürsel...

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban Suriyelilere vatandaşlık ve TOKİ konutlarından ev verilmesini sert sözlerle eleştirdi. CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban; “Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılara, üniversite mezunu olduğu halde atanamayan gençlerimize, ev sahibi olamayan kendi vatandaşlarımıza rağmen devleti yöneten siyasi iktidarın birinci gündem maddesi Suriyeli mültecilere vatandaşlık ve TOKİ konutlarından ev verilmesi” dedi.

CHP Muğla İl Başkanı Alban “Ülkemizde yaratılan kaos ortamı verilen tavizler nedeniyle her gün şehit haberleri alıyor, millet olarak kahroluyoruz. Ülkemizde birlik ve beraberliği, komşularımızla barış içerisinde yaşamamızı sağlaması gereken siyasi iktidar, Suriye’de yaşanan savaştan kaçarak ülkemize sığınan sayıları kaynaklara göre sürekli değişen mültecilerin yararlı ve kalifikasyonu yüksek olanlarına Türk Vatandaşlığı ve TOKİ’den konut verme çabası içine girmiştir. Öncelikle Suriyelilerin bugüne kadar ki ülkemize maliyeti Akp’li milletvekilinin açıklamasına göre 30 milyar dolardır. Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılara, kadro nedeniyle atanamayan öğretmenlere, emekliye, memura, işçiye ekonomik sıkıntılar nedeni ile yüzde 3 gibi komik bir rakam zam yapan iktidar bugüne kadar 30 milyar dolar harcadığı mültecileri bir de nüfusuna geçirmek istemektedir. Yoksa asıl amaç bu mültecileri oy kaybedilen yerlere yerleştirilerek oylarını mı almaktır? Çünkü bu mülteciler arasında kalifikasyonu yüksek ya da yararlı mültecileri Avrupa Birliği ile 20 Mart tarihinde yapılan anlaşma gereği takasta kullanan ve düşük profilleri geri alan gene bu hükümetin kendisidir. Ülkemizde üniversite mezunu gençlerimiz iş bulamamakta, atanamamakta ya da hak etmedikleri işlerde çalışmak zorunda kalmaktadır. Ülkemizi dışardan saman ithal eder hale getiren iktidar şimdi de kendi vatandaşlarına ikinci sınıf insan muamelesi yapmakta, devlet olanaklarını mülteciler için sonuna kadar kullanmaktadır” dedi.

Mürsel Alban “Bizler komşusu aç yatarken tok yatan bir millet değiliz, ülkemize sığınan, savaştan kaçmak zorunda kalan insanlara sahip çıkılmasını, onlara sıcak bir aş verilmesini tabi ki isteriz. Ama bu mültecilere vatandaşlık verilmesi, ev verilmesi, vergilerden muaf tutmak, okullara girişte ayrıcalık tanımak ve bütün bunları oy kaygısı ile yapmak siyasi bir intihardır. Bahsi geçen 2800 TOKİ konutları da Suriyelilere değil, her akşam haberlerde izlediğimiz şanlı Türk Bayrağı’nın dalgalandığı şehit ailelerine verilmeli, evlatlarına sahip çıkamayan hükümet şehitlerimizin ailelerine sahip çıkmalıdır.” dedi.

Bu haber toplam 785 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.