CHP Muğla Kadın Kolları: “Karar bizim için yok hükmündedir”

CHP Muğla Kadın Kolları:  “Karar bizim için yok hükmündedir”
Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Kadın Kolları, Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda İstanbul Sözleşmesi'nin feshine ilişkin alınan karara dair basın açıklaması yaptı. CHP Muğla Kadın Kolları Başkanı Aysun Demirel Korkut, “Bu...

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Kadın Kolları, Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda İstanbul Sözleşmesi'nin feshine ilişkin alınan karara dair basın açıklaması yaptı. CHP Muğla Kadın Kolları Başkanı Aysun Demirel Korkut, “Bu karar bizim için yok hükmündedir” dedi.

Muğla’nın Menteşe ilçesi Sınırsızlık Meydanı’nda Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Kadın Kolları İstanbul Sözleşmesi'nin feshine ilişkin alınan karara dair basın açıklaması yaptı.  CHP Muğla Kadın Kolları Başkanı Aysun Demirel Korkut, “Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak İstanbul Sözleşmesi'nin feshine ilişkin alınan karara dair tavrımız çok nettir. Bu karar bizim için yok hükmündedir” dedi.

Fesih girişimini bir gece yarısı öğrendiklerini söyleyen Kadın Kolları Başkanı Aysun Demirel Korkut, “Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak İstanbul Sözleşmesi'nin feshine ilişkin alınan karara dair tavrımız çok nettir. Bu karar bizim için yok hükmündedir. Bir süredir anlamsız bir şekilde çarpıtılarak kamuoyuna kötülenen, hedef gösterilen ‘İstanbul Sözleşmesi’nin tam adı ‘Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’dir. Bizler, sözleşmenin Türkiye Cumhuriyeti tarafından fesih girişimini bir gece yarısı öğrendik. Cumhurbaşkanının imzasıyla alınan karar 20 Mart tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Tek cümlelik bu karar, ne bir gerekçe içeriyor, ne de bir açıklama. Bu iktidar döneminde 18 yılda en az 7 bin 500 kadın sırf kadın oldukları için katledildi. ‘Tanımadığımız ve tanımayacağımız’ fesih açıklamasının üzerinden 12 saat bile geçmeden 6 kadın daha yaşamdan koparıldı.Tam da bu yüzden İstanbul Sözleşmesi kadınların can simididir. Ata’mızın sayesinde dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinden daha önce eşit haklara sahip olan biz kadınlar, haklarımızın gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

“KADINLARI VE ÇOCUKLARI SAVUNMASIZ BIRAKTINIZ”

Kadınların yaşama hakkının ellerinden alınmasına izin vermeyeceklerini belirten Kadın Kolları Başkanı Aysun Demirel Korkut, “Her gün bir kadın cinayetinin işlendiği ülkemizde, ‘kadınları yaşatmak için ne yapabiliriz’ diyeceğiniz yerde, kadınları ve çocukları moral olarak savunmasız bıraktınız. Koruma ve uzaklaştırma kararlarına rağmen en güvenli yer olan evlerinde hatta sokak ortasında katledilen binlerce kadının, bir kez daha öldürülmesine izin vermeyeceğimizin altını çiziyoruz. Bu kararın ivedilikle iptal edilmesini talep ediyoruz.şu çok net bilinmelidir ki, İstanbul Sözleşmesi yürürlüktedir. Meclis’teki tüm partilerin oybirliğiyle kanunlaşan İstanbul Sözleşmesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yani milletin iradesi yok sayılarak fesih edilemez. bu uygulama Anayasa'ya aykırıdır. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, 42 milyon kadının yaşam hakkının elinden alınmasına izin vermeyeceğiz. Genel merkezimizde hayata geçirdiğimiz YaşamHak projesi tam da bu amaca hizmet etmektedir. Ayrıca Parti Programımızda kadına yönelik şiddetin durdurulması için bütün tedbirlerin gecikmeksizin alınmasını öngörmektedir. Yine Partimiz kadın erkek fırsat eşitliğini vurgulamakta, kadın haklarını insan hakları meselesi olarak tanımlamakta ve kadınla erkeği eşit görmeyen anlayışı reddetmektedir” ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN VAZGEÇMİYORUZ”

Aysun Demirel Korkut açıklamayı şu sözlerle sürdürdü: “Tekrar söylüyoruz,  katledilen her kız kardeşimizin kanı, bu sözleşmeyi iptal etme çabasında olanların eline bulaşmıştır. Bizler, tek adam hükümetine bakıp,’kadınlar 1’den büyüktür’ diye haykırıyoruz. Milletin iradesini ve hukuku yok sayarak aldığı İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını tanımıyoruz, tanımayacağız. Bizlerin inatla ve dayanışma bilinci ile sürdürdüğü mücadelemiz sayesinde, bu Sözleşme’ye taraf olunacak, taraf kalınacak ve ülkemizin her bir karışı kadınlar ve çocuklar için güvenli hale gelsin diye mücadelemiz devam edecek. Tekrar söylüyoruz, İstanbul Sözleşmesi yaşatır. İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz”

Bu haber toplam 310 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.