CHP Muğla Kadın Kolları: “ORMANLARIN KORUNMASI ORTAK SORUMLULUĞUMUZDUR”

CHP Muğla Kadın Kolları:  “ORMANLARIN KORUNMASI ORTAK SORUMLULUĞUMUZDUR”
CHP Muğla Kadın Kolları, orman yangınlarına yönelik açıklama yaparak, ülke genelinde ve Muğla’da yaşanan orman yangınlarıyla mücadelede büyük zafiyetler yaşandığına dikkat çekti. Yapılan açıklamada, “Geleceğimiz...

CHP Muğla Kadın Kolları, orman yangınlarına yönelik açıklama yaparak, ülke genelinde ve Muğla’da yaşanan orman yangınlarıyla mücadelede büyük zafiyetler yaşandığına dikkat çekti. Yapılan açıklamada, “Geleceğimiz ve ciğerlerimiz yandı. Orman yangınlarına engel olalım” denildi.

CHP Muğla Kadın Kolları Başkanı Aysun Demirel Korkut yaptığı açılamada, “Ülkemiz, felaketlere dönüşen doğa olaylarının ağır sonuçları altında zor günler geçirmektedir. Afet öncesi hazırlık, müdahale ve afet sonrası organizasyon konusunda ortaya çıkan yetersizlik, yanlışlar ve ülke yönetimin gösterdiği tutum tablonun ağırlaşmasına neden olmuştur. Muğla'da 29 Temmuz tarihinde başlayan orman yangınlarında,  Bodrum'da 9.085 ha,, Datça'da 9 ha, Fethiye'de 16 ha, Kavaklıdere'de 7 bin 568 ha, Köyceğiz'de 12 bin 001 ha, Marmaris'te 13 bin 600 ha,  Menteşe'de 11 bin 369 ha, Milas'ta 8 bin 480 ha, Seydikemer'de 2 bin 011 ha, Yatağan'da 2 bin 014 ha ve Dalaman'da 99 ha olmak üzere yaklaşık 66 bin 231 hektar ormanlık alanın yangından etkilendiği görülmektedir. Ülkemizin farklı bölgelerinde ve Muğla’da son zamanlarda artan ve bir felakete neden olan bu orman yangınları canlarımızın ve doğal alanlarımızın kaybına sebep olmuş; canlıların yaşam alanlarında bir kıyım gerçekleştirmiş ve insanları yerlerinden etmiştir. Sonuç olarak sosyal hayata, orman ekosistemine, canlı yaşamına onarımı mümkün olmayan zararlar verilmiştir” dedi.

“ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELEDE BÜYÜK ZAFİYETLER YAŞANMAKTADIR”

“Ormanların korunması ortak sorumluluğumuzdur” diyen Kadın Kolları Başkanı Korkut, “Ülkemizde ve ilimizde her yıl on binlerce hektar ormanlık alanımızın yok olmasına neden olan bu yangınların engellenmesi ve ormanlarımızın korunması, başta kamu otoritesi olmak üzere yurttaşlar olarak ortak sorumluluğumuzdur. Orman yangınlarına engel olmak ortak sorumluluğumuz olmakla birlikte, yangınlarla mücadele etmek, başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere kamu kurumlarının görevidir. Ne yazık ki son yıllarda sayısı ve boyutları giderek artan orman yangınlarıyla mücadelede büyük zafiyetler yaşanmaktadır. Yangınların kontrol altına alınmasını ve kayıpların en alt seviyede tutulmasını engelleyen bu zafiyetin nedenlerinin başında, özelleştirme uygulamaları nedeniyle Orman Yangınlarıyla mücadele ekip ve ekipmanlarının tasfiye edilmesi gelmektedir” şeklinde konuştu. s

“KAMUCU ORMANCILIK POLİTİKALARI İVEDİLİKLE YAŞAMA GEÇİRİLMELİ”

Korkut, “Kendi uçaklarımız ve ekipmanlarımızla etkin bir biçimde orman yangınlarıyla mücadele edebilecek durumdayken, Tarım ve Orman Bakanlığı yangınla mücadeleyi Rus Şirketlerine ihale etmiştir. Kiralık uçakla yapılan yangın müdahalesinin yeterli olmadığı apaçık biçimde ortaya çıkmıştır. 100 yıla varan Cumhuriyet kurumlarımızdan birisi olan Türk Hava Kurumunun kayyum eliyle tasfiyesine son verilmeli, kuruma ait uçak ve taşınmazların satışı için yapılan ihaleler derhal iptal edilmelidir. Kurumun yangın söndürme araçlarının sayısı ve kapasitesi artırılarak, modernizasyonu sağlanmalıdır. Büyük orman yangını felaketlerinin önüne geçilmesi, yangınların yaratacağı doğal ve toplumsal yaraların sarılması için ormanlarımızı korumaya ve geliştirmeye yönelik ‘kamucu ormancılık politikaları’ ivedilikle yaşama geçirilmelidir” dedi.

Bu haber toplam 461 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.