CHP Muğla Milletvekili Erbay: “Attıkları taş, ters tepti!”

CHP Muğla Milletvekili Erbay: “Attıkları taş, ters tepti!”
İnternet ortamı yayınlarını düzenleyen kanunla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Üyesi Av. Burak...

İnternet ortamı yayınlarını düzenleyen kanunla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Üyesi Av. Burak Erbay, AKP ile MHP’nin gençlik ve sosyal medya korkusu olduğuna vurgu yaptı. Erbay, ““AKP’nin gençlerden ne kadar korktuğu bu yasayla ortaya konduğu için gençliğin sosyal medyası susturulmaya çalışılıyor. Attıkları taş, ters tepti” dedi.

Haber Merkezi

Gençlerin Cumhurbaşkanı’na dislike yapıp, “Oy moy yok” dediğini hatırlatan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, “Sosyal medyanın kısıtlanması için anında düğmeye basıldı” açıklamasını yaptı.

Bu kanunla uluslararası anlaşmaların ve Anayasa’nın ihlal edildiğini belirten Erbay, yaptığı yazılı basın açıklamasında, “İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi’nin 10. Maddesi, herkesin düşüncesini ifade edebilmesini ve haber alabilme hakkını garanti altına alır. Anayasa’nın 26. maddesi de kişilerin düşüncelerini açıklama ve yayma hakkı ile haber alma hakkını ifade eder. AKP kendi çıkarı için Anayasa ve evrensel hukuk kurallarını hiçe sayıyor. Ülkemiz, demokratik değerlerden uzak bir ülke olarak gösteriliyor. Sosyal medyaya kısıtlama getiren bu kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız. Mahkeme, Anayasamız’a aleni bir şekilde aykırı olan bu kanunu iptal etmelidir.” bilgilerini paylaştı.

SOSYAL MEDYA CEZALARI

Sosyal medya düzenlemesinde, para cezası, reklam almasının engellemesi, bant genişliğinin kısıtlanması, erişimin zorlaştırılması gibi ceza getirildiğini hatırlatan CHP’li Erbay, İdari para cezasının 100 bin liradan bir milyon liraya kadar artırılacak olmasının sosyal medya sağlayıcılarının ülkemizden çıkmasına neden olacağına ve sosyal medyanın susturulacağına dikkat çekti.

AKP iktidarının sosyal medya kullanıcı bilgilerine erişmeyi ve muhalifleri kontrol altında tutup, susturmayı hedeflediğini açıklayan Erbay, “Sosyal medyaya sansür getiriliyor. İnsanlar gördükleri, duydukları haksızlıkları paylaşmasın, başka insanlara duyurmasın isteniyor.” görüşünü paylaştı.

Basın bildirisinde, sosyal içeriklerin engellenip, güncel ya da geçmişe dönük medya içeriklerinin tamamen silinebilecek olduğuna vurgu yapan Muğla Milletvekili Erbay, internet arşivlerinin ortadan kaldırılacağını, AKP’nin kirli geçmişini, kimlerle iş tuttuğunu ve yaptıklarını, sosyal medyadan silerek, arşivleri ortadan kaldırmak istediğini dile getirdi.

KİRLİ GEÇMİŞ VE KIYAKLAR

“Bu kadar kirli bir geçmişe sahip oldukları için kirli geçmişleri bilinmesin, duyulmasın, görülmesin istiyorlar” diyen Erbay, açıklamasında, “Kadına şiddet, çocuklara tecavüz, doğanın katledilmesi, yolsuzluklar, yandaşlara yapılan kıyaklar duyulmasın istiyorlar” dedi.

Gençliğin dislike yaptığı ve ”Oy moy yok!” dediği için AKP‘nin düğmeye bastığını söyleyen Burak Erbay, “AKP’nin gençlerden ne kadar korktuğu bu yasayla ortaya konduğu için gençliğin sosyal medyası susturulmaya çalışılıyor. Attıkları taş, ters tepti. Gençliğin dinamizmi ve heyecanı karşısında duramayacaklar. İşsiz ve geleceksiz bıraktıkları gençlerimiz her şeyin farkında olduğu için bu çabaları onları gitmekten kurtaramayacak.” açıklamasında bulundu.

Bu haber toplam 592 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.