CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban: “Muğla’da insanlar beton tabutlar içinde yaşıyor”

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban: “Muğla’da insanlar beton tabutlar içinde yaşıyor”
CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, 2017 yılından bu yana yürütülen çalışmalarda Muğla’da 286 binanın riskli ve her an yıkılma tehlikesi bulunduğuna...

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, 2017 yılından bu yana yürütülen çalışmalarda Muğla’da 286 binanın riskli ve her an yıkılma tehlikesi bulunduğuna dikkat çekerek, “Muğla fay hattı üzerinde olan bir kent. İnsanlar, beton tabutlar içinde yaşıyorlar” dedi.

Neval Çolak

Merkez üssü Marmaris’te önceki gün yaşanan 5.4’lük sarsıntı Muğla’daki deprem gerçeğini bir kez daha gösterirken, CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, kapıda bekleyen önemli bir tehlikeyi gözler önüne serdi.

Milletvekili Alban, Muğla’da 2017 yılından bu yana yürütülen çalışmalarda 286 binanın riskli ve her an yıkılma tehlikesi olduğunun ortaya çıkması üzerine bir soru önergesi vererek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, “tehlikenin farkında mısınız?” diye sorarken, verdiği soru önergesine gelen yanıtı, kamuoyu ile paylaştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban’ın konuya ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta, Muğla genelinde 1 Ocak 2017’den 5 Mart 2020’ye kadar Bin 408 bağımsız bölümü içeren toplam 574 yapının riskli olarak tespit edildiğini bildirdi.

Bu yapılardan 266’sı hakkındaki riskli yapı tespiti, bakanlıktan izin belgesi almış yapı denetim kuruluşları ile laboratuvar kuruluşları tarafından gerçekleştirildiği, binalarda toplam Bin 199 konut ve 209 da işyeri bulunduğu kaydedildi.

“SORUMLU ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI”

Bakanlığın verdiği bilgiye göre, en fazla riskli yapı 199 bina ile Bodrum’da bulunurken, burayı 122 riskli bina ile Milas, 80 riskli bina ile Menteşe izliyor. Bu yapılardan 689 adet bağımsız bölüm içeren toplam 288 bina yıkıldı. Geriye 286 riskli bina kaldı. Kentsel dönüşüm faaliyetlerinin ise, devam ettiği bildirildi.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Şu anda Muğla’da 286 bina hasarlı ve riskli durumda. 2017’den beri bu binalarla ilgili herhangi bir işlem bakanlık tarafından yapılmadı. Muğla fay hattı üzerinde olan bir kent. İnsanlar, beton tabutlar içinde yaşıyorlar. Bu binalarla ilgili gereken işlem yapılmaz ise, bunun sorumlusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’dır. Buradan uyarımızı yapıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 767 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.