CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, “GÖZ YUMANLAR YARGI ÖNÜNDE HESAP VERSİN”

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan,  “GÖZ YUMANLAR YARGI ÖNÜNDE HESAP VERSİN”
Muğla’nın Dalaman ilçesinde bulunan MOPAK Kağıt Fabrikasında çıkan yangının etkilerinin hala devam ettiğini söyleyen CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, “Fabrikaya verilen kapatma, mühürleme ve parasal ceza bu işletmeye...

Muğla’nın Dalaman ilçesinde bulunan MOPAK Kağıt Fabrikasında çıkan yangının etkilerinin hala devam ettiğini söyleyen CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, “Fabrikaya verilen kapatma, mühürleme ve parasal ceza bu işletmeye ödül gibi gelecektir. Geri dönüşüm tesisine dönüşen bu işletmeye kimler göz yumduysa yargı önünde hesap vermesini istiyoruz”dedi.

Dalaman’da 25 Haziran’da gerçekleşen MOPAK Kağıt Fabrikasının plastik atık deposundaki yangının ardından çevreye yayılan duman ve yoğun gaz kokusu Ortaca, Dalyan, Dalaman, Göcek ve Köyceğiz’deki vatandaşları olumsuz etkilemeye devam ediyor.

İlgili bakanlık tarafından, Çevre ve insan sağlığına zarar verdiği tespit edilerek Çevre İzin ve Lisans Belgesi süresiz iptal edildi. 12 milyon 71 bin 449 lira idari yaptırım cezası uygulanarak fabrika mühürlendi.

TEHLİKELİ ATIKLAR YANMAYA DEVAM EDİYOR

Fabrika içerisinde 100 dönüm üzerinde bir alan vahşi depolama yapılarak cam kırıkları, kağıt, karton, plastik ve benzeri atıklar, boya kutuları, kablo, pil ve batarya gibi tehlikeli atıkların halen yanmaya devam ettiğini belirten CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, “Son edindiğimiz bilgiler içten içe yanmanın devam ettiği ve yayılan koku ve dumanın birkaç gün daha devam edeceğidir. Fabrikaya verilen kapatma, mühürleme ve parasal ceza bu işletmeye ödül gibi gelecektir” dedi.

“YARGI ÖNÜNDE HESAP VERİLSİN”

Fabrikanın kapatılmasının yetmeyeceğini dile getiren Başkan Tezcan, “Yetkililere sesleniyoruz, çevre ve halk sağlığını tehdit eden bu durumla ilgili fabrika sorumlularının ve yıllar içerisinde kağıt fabrikasından adeta geri dönüşüm tesisine dönüşen bu işletmeye kimler göz yumduysa yargı önünde hesap vermesini istiyoruz. İdarecilerimize çağrımız ise bölgede yaşanan bu olay için kriz masası oluşturmasıdır. AFAD bölgede sık sık ölçümler yaparak halkı bilgilendirmelidir. İl Sağlık Müdürlüğü vatandaşı yönlendirmelidir. Dalaman MOPAK Kağıt Fabrikası’nda meydana gelen yangının çevre ve insan sağlığı açısından ne gibi olumsuzluklar yaşandığı ve yaşanacağı kamuoyu ile paylaşılmalıdır” diye konuştu.

Bu haber toplam 247 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.