CHP Ortaca İlçe Başkanı Tezcan: "Zehir soluyoruz"

CHP Ortaca İlçe Başkanı Tezcan:  "Zehir soluyoruz"
Geçtiğimiz günlerde Muğla'nın Dalaman ilçesinde bulunan MOPAK Kağıt Fabrikasında çıkan yangının etkilerinin hala devam ettiğini söyleyen CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, "Zehir soluyoruz" dedi.Sinem KorkmazMuğla'nın...

Geçtiğimiz günlerde Muğla'nın Dalaman ilçesinde bulunan MOPAK Kağıt Fabrikasında çıkan yangının etkilerinin hala devam ettiğini söyleyen CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, "Zehir soluyoruz" dedi.

Sinem Korkmaz

Muğla'nın Dalaman ilçesinde 25 Haziran’da MOPAK Kağıt Fabrikası’nın plastik atık bölümünde çıkan yangın sebebiyle bölgede oluşan plastik koku ve dumandan vatandaşlar nefes alamadıklarını  söyleyen CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, "Plastik atık deposundaki yangın vatandaşlarımızı olumsuz etkilemektedir" dedi.

"İDARECİLERDEN HİÇBİR AÇIKLAMA GELMEDİ"

Çevre ve insan sağlığını tehdit eden  durum hakkında idarecilerden herhangibir açıklama yapılmadığını söyleyen CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, "Son birkaç gün içerisinde Muğla’mızın birçok yerinden yangın haberleri gelmektedir. Yanan ormanlarla ciğerlerimiz yanarken Marmaris ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları sırasında görevi başında şehit olan Görkem Hasdemir kardeşimiz içimizi yaktı. Hem bu yangında hem de Dalaman MOPAK Kağıt Fabrikasındaki yangında yaralanan işçi arkadaşlarımız var. Canı pahasına alevlere müdahale eden Görkem Hasdemir kardeşimize Allahtan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Yaralı emekçi kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum.  Yaklaşık 5 gündür Ortaca, Dalyan, Dalaman, Göcek ve Köyceğiz’i duman ve keskin kokusuyla etkisi altına alan Dalaman MOPAK Kağıt Fabrikasının plastik atık deposundaki yangın vatandaşlarımızı olumsuz etkilemektedir. İlk günlerde Dalaman ve Göcek’i etkisi altına alan duman ve koku şimdide ters esen rüzgarla birlikte Ortaca, Dalyan ve Köyceğiz’e kadar ulaşmıştır. Vatandaşlarımız kapı ve pencerelerini açamamış, nefes alamaz duruma gelmişlerdir. Turistler ise bu durumu şaşkınlıkla izlemişlerdir. Çevre ve insan sağlığı yönünden tehlike yaratan bu durum hakkında idarecilerden de ne yazık ki hiçbir açıklama gelmemiştir" dedi.

"SORUMSUZLUĞUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

İlçe Başkanı Tezcan, "Bu duruma bir an önce çözüm bulunması gerekmektedir. Edindiğimiz bilgilere göre fabrikaya idari para cezası uygulanmıştır fakat bu soruna kalıcı çözüm şarttır. En ağır yaptırım uygulanmalıdır. Bölgemize yaşatılan bu sorumsuzluğun takipçisi olacağız. Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Ayrıca konuyu milletvekillerimize ilettik, yakından takip ediyorlar. Genel merkezimiz de konuyu yakından takip ediyorlar" şekinde konuştu.

Bu haber toplam 280 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.