CHP’de 14 Üyenin İhracı İstendi

CHP’de 14 Üyenin İhracı İstendi
FERDİ YAVUZ- CHP Marmaris İlçe Örgütü’nün, 14 üyenin ihracı istemiyle CHP Muğla İl Başkanlığı'na başvurdu.CHP Marmaris İlçe Başkanı Fatma Gebeş...

FERDİ YAVUZ- CHP Marmaris İlçe Örgütü’nün, 14 üyenin ihracı istemiyle CHP Muğla İl Başkanlığı'na başvurdu.

CHP Marmaris İlçe Başkanı Fatma Gebeş Çimen 14 üyelerinin ihracı istemiyle CHP Muğla İl Başkanlığı’na başvurduklarını belirtti. Çimen 14 üyenin, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde başka bir partinin lehine çalışarak, CHP tüzüğüne aykırı davranışlarını tespit ettiklerini belirtti. Çimen, CHP İl Başkanlığı’nın konuyla ilgili disiplin soruşturmasının sürdüğünü söyledi.

CHP Marmaris İlçe Başkanı Fatma Gebeş Çimen, 14 üyelerinin ihracı istemiyle ilgili bir basın açıklaması yaptı. İlçe Başkanı Çimen; “Partinin tüzüğüne aykırı hareket etmekten, başka parti lehine çalışmaktan bu üyelerin partiden ihracını istedik. Bu ağır bir durumdur. Çünkü bir partinin üyesi olup başka bir partinin lehine çalışmazsınız.” Dedi.

Çimen “Disiplin Soruşturmaları Başlayınca Bazıları Gelip Burada Beni Tehdit Ettiler”

 Söz konusu 14 CHP üyesinin aleni bir şekilde başka partiye çalıştıklarını vurgulayan CHP Marmaris İlçe Başkanı Fatma Gebeş Çimen; “Hatta disiplin soruşturmaları başlayınca bazıları gelip burada beni tehdit ettiler. İl disiplin kurulu ne karar verir bilmiyorum. Bizler elimizdeki bilgileri ve gördüklerimizi ulaştırdık.  Geçmişten bugüne olan bazı birikmiş şeylerde var. Bunlara dikkat ederek ve olayı kişiselleştirmeden, tüzüğe aykırı şeyler söz konusuysa ve bu konuların bir daha ki dönemde tekrar yaşanmaması için bir önlem alınması istendi. Bu benim kararım değil. Bu yönetimin ve örgütün kararı. Bizim partimizin üyesi olup da başka partiye çalışan arkadaşlar doğan olarak ak partiye çalışmış oldular. CHP’nin gücünü azaltmak ak partiye çalışmak demektir. CHP’den istifa edip çalışabilirlerdi. Bu son derece doğal haklarıdır. Eğer ben parti üyesiysem, parti tüzüğünü kabul edilmiş olunur. Ama o tüzük kurallarına aykırı hareket edildiği zaman o tüzük kurallarını da işletmek bizim görevimiz. CHP Muğla İl Başkanlığı’nda bu uygulama bu seçim döneminde çok ağır yaşandı. Bu yüzden bazı yerlerde seçim kaybettik.  Kendi partililerimiz başka partilerin lehine çalışınca bazı ilçeleri kaybettik. Aynı şey bizimde başımıza gelebilirdi. Arkadaşlar bunun üzüntüsüyle bana aslında çok daha büyük bir listeyle geldiler. Ama belge bilgi görüntü fotoğraf tanık olmadan kimseyi suçlayamazdık. Elimizde belgesi bilgisi görüntüsü tanığı olanları gönderdik. İl disiplin kurulu ne karar verir onu bilemiyorum. Belki sadece uyarı cezası verecektir. O konuda da bir fikrim yok. Biz dosyası hazırladık ve gönderdik. Görevimizi yaptık. Çünkü örgüt bizden bunu istedi.” Dedi.

Bu haber toplam 850 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.