CHP'Lİ 11 BELEDİYE BAŞKANINDAN ORTAK AÇIKLAMA: “İBB'YE YAPILAN BİZE YAPILMIŞTIR”

CHP'Lİ 11 BELEDİYE BAŞKANINDAN ORTAK AÇIKLAMA:  “İBB'YE YAPILAN BİZE YAPILMIŞTIR”
Düzenli aralıklarla toplanan CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, bu kez Ankara’da toplandı. Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 102. Yıldönümünü de kutlayan başkanlar, belediyecilik çalışmaları hakkında görüş alışverişi...

Düzenli aralıklarla toplanan CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, bu kez Ankara’da toplandı. Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 102. Yıldönümünü de kutlayan başkanlar, belediyecilik çalışmaları hakkında görüş alışverişi yaptı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün de içinde bulunduğu ortak açıklamada, “İBB'ye yapılan bize yapılmıştır” denildi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün de aralarında bulunduğu CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, yayınladıkları ortak açıklama ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan haksızlığı reddettiklerini açıkladı.

Yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Büyükşehir Belediye Başkanları olarak düzenli aralıklarla gerçekleştirdiğimiz toplantılarımız için bu ay, 27 Aralık Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 102. yıl dönümünde Başkent Ankara'da bir araya geldik. Ankara buluşmasında kentlerimizin tarımı destekleme, kırsal kalkınma projeleri, iklim değişikliğiyle mücadele ve yeni nesil sosyal belediyecilik çalışmaları hakkında iş birliği ve görüş alışverişinde bulunulmuştur. 2022 yılı için ise Büyükşehir Belediyeleri'nin kentlerdeki turizm gelirlerinin artırılması konusunda yaptığı çalışmalar ve bu çalışmaların sonuçları ele alınmıştır.”

“ÇALIŞMALARIMIZIN BİR KESİME RAHATSIZLIK VERMESİNİ ANLIYORUZ”

Açıklamanın devamında, ,“2.5 yıl boyunca Belediyelerimizin yaptığı ve büyük takdir gören çalışmaların bir kesime rahatsızlık verdiğini görmekteyiz. Bu durumu anlayışla da karşılıyoruz. Kabul etmediğimiz durum ise hukukun dışına çıkılarak baskı ortamının oluşturulması, haksız ve mesnetsiz ithamlarla kurumlarımızın zan altında bırakılması ve birer devlet kurumu olan Belediyelerimiz üzerinden sürekli olarak kirli siyaset üretilme çabasıdır. Gelinen noktada, vatandaşlarımızı ayırt etmeden hizmet eden Belediyelerimize ayrımcılık yapıldığı, millet iradesi ile seçilen bizlere devlet olanaklarıyla zorluk çıkarıldığı, demokrasi ve hukuk kurallarıyla işlemesi gereken bir düzenden baskı ve engel düzenine geçiş yapıldığı açıktır.”

“İBB'YE YAPILAN HAKSIZLIĞIN TÜM BELEDİYELERİMİZE YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Son olarak ise açıklamada şunlar söylendi:

“Milletimizin bilmesini isteriz ki, İstanbul Büyükşehir Belediyemize yapılan haksızlığın, tüm Belediyelerimize yapıldığını düşünüyor ve bu haksızlığı reddediyoruz. Bir Belediyemiz için uygulanması düşünülen hukuksuzluk, karşısında tüm Belediyelerimizi ve milletimizi bulacaktır. Millet İttifakı Belediye Başkanları olarak bundan sonraki süreçte de haksızlığa, hukuksuzluğa, baskılara ve ithamlara karşı tek yürek olacağımızın bir kez daha altını çiziyoruz. Bu güçlü irade baskılardan bırakın yılmayı, aksine her zorlukta daha da güçlenecek ve vatandaşlarımıza daha çok hizmet etme azmimizi perçinleyecektir."

 

 

Bu haber toplam 258 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.