CHP’Lİ ALBAN TGA’NIN HARCAMALARINI ELEŞTİRDİ

CHP’Lİ ALBAN TGA’NIN HARCAMALARINI ELEŞTİRDİ
Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2022 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Bütçesi üzerine konuşan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA)’nın harcamalarını eleştirdi.Ajansın...

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2022 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Bütçesi üzerine konuşan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA)’nın harcamalarını eleştirdi.

Ajansın kapalı bir kutu halinde çalıştığını öne süren Alban, “Sayıştay’ın denetim yapamadığı ajansta, çalışan personellerin ismi, görevi ve unvanları bilinmemektedir. Ajans, 2020 yılında TV gideri olarak 242 milyon 811 bin 492 TL para harcamıştır. Bunlar görülmemektedir. Hangi televizyon kanallarına kaç adet reklam verilmiştir? Bunlar denetim raporunda neden yer almamaktadır? Hangi kanallara verdiyseniz reklamları bu televizyonların isimlerini açıklamanızı bekliyoruz” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmelerine, Turizm Tanıtım Ajansı’nın harcamaları damga vurdu.

İNTERNET SİTELERİNE 18 MİLYONLUK REKLAM

Ajansın bütçesinden 18 milyon TL’lik dijital medyaya reklam verildiğini vurgulayan CHP’li Alban, “Hangi internet sitelerine reklam verdiniz Sayın Bakan? Bunların listesini neden kamuoyuna açıklamıyorsunuz, neden paylaşmıyorsunuz?” dedi.

Alban konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bakın, çok ilginç bir harcama kalemi var burada. Banka komisyonu gideri olarak 1 milyon 634 bin 858 Türk Lirası para harcanmış sadece 2020 yılı için. Sayın Bakan, şimdi size soruyorum: Ziraat Bankasında harcanan bu para –komisyon gideri olarak– yandaş medya patronlarına verdiğiniz kredilerin parasını Turizm Ajansına mı ödetmeye çalışıyorsunuz?

Ajansta şu anda 69 kişi çalışıyor. Bu kişilerin kimlerden oluştuğu bilinmemektedir. Size isim listesini soru önergesiyle soruyoruz, açıklamıyorsunuz. Siz kimlerin isimlerini saklıyorsunuz, niye isimleri açıklamıyorsunuz?”

Bu haber toplam 261 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.